Centrul de evaluare a pacienților Covid 19 de la ”Victor Babeș”, program...

Centrul de evaluare a pacienților Covid 19 de la ”Victor Babeș”, program prelungit

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Evaluare a pacienților cu COVID 19 înființat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara își prelungește programul de lucru, începând de astăzi. Va funcționa de luni până vineri, între orele 13.00 și 17.00. Programarea pacienților se poate face în intervalul orar 8.00 – 11.00 la numărul de telefon 0759.063.368 sau trimițând un mail pe adresa evaluarecovid@vbabestm.ro.

“Creșterea numărului de cazuri din ultimele zile a făcut necesară această prelungire a programului de lucru.


Încercăm, astfel, să creștem și numărul pacienților ce pot fi evaluați într-o zi. Deocamdată, vorbim de 20 de bolnavi în cele 4 ore de funcționare a Centrului. Ca și până acum, fiecărui pacient i se realizează analizele biologice uzuale, măsurăm saturația de oxigen din sânge, tensiunea și realizăm analize imagistice, low dose CT sau radiografie. În funcție de rezultatul acestora, stabilim dacă este necesară internarea sau pacientul poate fi tratat la domiciliu”, spune S.L dr. Diana Manolescu – director medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Evaluarea se face în construcțiile modulare amplasate în curtea unității sanitare, iar analizele imagistice sunt realizate în cadrul Centrului de Radiologie din clădirea Secției de Pneumologie.

Principalele simptome ale COVID 19 sunt cefalee, dureri în gât, febră înaltă bruscă, fenomene digestive, greutate în respirație, stare de oboseală permanentă, tuse, febră musculară.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.