Cum să alegi un ceas de damă de calitate

Cum să alegi un ceas de damă de calitate

0
DISTRIBUIȚI

Ceasurile nu mai sunt doar niște accesorii care măsoară timpul, ci au devenit, mai ales pentru femei, adevărate bijuterii care se remarcă prin design și culoare sau care pun în evidență ţinuta și personalitatea celei care le poartă.

De aceea, este foarte important să știi cum să-ți alegi ceasul și de la ce criterii nu ar trebui să te abați.

Cel mai important element al unui ceas este mecanismul. Trebuie să știi că există trei tipuri de mecanism: quartz, mecanic și hybrid.
Diferențele între primele doua sunt majore. Un ceas cu mecanism quartz are componente electronice și funcționează cu baterie. Acesta fiind mai precis decât un ceas mecanic. Cu toate acestea, există diferențe importante de precizie în funcție de producător.
În schimb, ceasurile mecanice sunt foarte apreciate desi trebuie întoarse periodic. Majoritatea au în spate o poveste al unui brand de tradiție în orologie. Un astfel de ceas este fascinant și va atrage privirile și aprecierile pentru că oferă purtătoarei un aer exclusivist și rafinat.
Ceasurile hybrid nu au baterie și funcționează cu un mecanism asemănător cu cel al ceasurilor automate, prin energia cinetică generată de mână. Acest ceas este o bijuterie mult apreciată de persoanele pasionate de tehnică.

Un alt element important despre care trebuie să ții cont când alegi ceasuri pentru dama este materialul.


Acestea pot fi confecționate din oţel inoxidabil acesta fiind unul dintre cele mai folosite materiale. Avantajele oțelului inoxidabil rezidă din rezistență la rugină și coroziune, acesta fiind și un material antialergic. Materialul din care este făcut cadranul ceasului trebuie să fie rezistent la zgârieturi și de aceea, de obicei, la ceasurile de calitate este din cristal de safir. La ceasurile mai ieftine, cadranul poate fi din sticlă acrilică sau sticlă minerală.

Pentru că în utima vreme sunt foarte populare ceasurile cu afişaj  digital. Ceasurile care au display digital sunt potrivite pentru persoanele care adoptă o ținută sportiva, în timp de ceasurile cu cadrane clasice sunt potrivite pentru ţinutele elegante.

Deși designul este la fel de important ca şi restul elementelor, culoarea, forma şi mărimea dau acestui accesoriu prețiozitatea.
Să nu uităm nici de curea, care și aceasta este unul din elementele care definesc stilul unui ceas.

Curelele metalice argintii sau aurii pot fi deopotrivă elegante sau sport, în timp ce curelele de piele sunt neapărat elegante şi de obicei se asortează la rochii sau alte ținute șic.

De câțiva ani rămân în trend ceasurile mari, masculine pentru că subliniază finețea încheieturii mâinii.

Acestea sunt principalele elemente după care este bine să te ghidezi atunci când vrei să-ți alegi un ceas care să te reprezinte și să fie, alături de ochelarii de soare, unul dintre accesoriile care îți evidențiază personalitatea și bunul gust.