DNA, o nouă descindere la Primăria Timișoara. Ce operațiune de proporții este...

DNA, o nouă descindere la Primăria Timișoara. Ce operațiune de proporții este vizată UPDATE 2 Rodica Aurelian pusă sub acuzare

5
DISTRIBUIȚI

Procurorii și polițiștii de la DNA Timișoara au descins, astăzi, din nou la sediul Primăriei Timișoara. Conform primelor informații, anchetatorii ridică,alte dosare ale unor concursuri de angajare făcute în perioada administrației condusă de Nicolae Robu. Totul a pornit de la cazul angajării liberalului Florin Răvășilă când s-au solicitat documente și s-a constatat că mai multe lucrări au un scris identic, deși era vorba de candidați diferiți. În septembrie anul trecut, Dominic Fritz anunța că după solicitarea DNA ” ne-am uitat cu atenție la documente și am găsit diferențe de caligrafie semnificative între lucrările aceleași persoane, care participase la două concursuri. Surpriza a fost că aceeași caligrafie este prezentă pe mai multe lucrări de concurs, ale mai multor persoane. În cazul altor angajați am găsit doar deosebiri izbitoare, inexplicabile altfel decât prin fraudă. Suntem în fața unui posibil sistem de fraudare, premeditat și sistematic, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, cu complicități potențiale, cel puțin la vârful serviciului de resurse umane”

De anul trecut, ancheta a continuat și, astăzi, cei de la DNA au descins, din nou, pentru a ridica alte documente. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Nicolae Robu a reacționat, în urmă cu puțin timp, print-o postare pe Facebook.


la descinderea DNA. ”Eu nu pot decât să salut cercetarea, pt că prin tot ce-am făcut mi-am dorit ca Timișoara să aibă o administrație performantă, dar înainte de orice, cinstită, corectă, supusă cu sfințenie legii! Iar dacă se confirmă că unele persoane au acționat altfel decât erau cuvintele mele de ordine, comițând ilegalități, negreșit ele trebuie să plătească pt asta! Am spus de nenumărate ori: eu am încredere în colaboratori, căci nu se poate funcționa fără încredere, dar nu garantez decât pt mine! Și pt mine, GARANTEZ! Așadar, succes DNA!”, a scris fostul primar al Timișoarei.

UPDATE 2 Rodica Aurelian pusă sub acuzare pentru fraudarea examenelor

DNA a anunţat oficial că fosta şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara în timpul administraţiei Robu, Rodica Aurelian, este cercetată penal, fiind acuzată de infracţiunile: complicitate sub forma participației improprii la abuz în serviciu, în situația în care funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată; sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată; fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată; instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată; uz de fals în formă continuată.

„Suspecta Aurelian Rodica, în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte.
Urmarea acestor demersuri a fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care a acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc.”, se arată în comunicat.

În acest dosar sunt cercetate şi alte persoane iar ancheta e în plină desfăşurare.

5 COMENTARII

 1. Na…sa mai spart o buba
  Asa o sa mai angajam și de la usr
  Ăștia vin cu x celu
  Măcar știu ceva…info
  Vai de noi
  Ăștia care scrieți la fel…fuga la alte primarii

 2. Sa nu uitam ca Robu a fost cel care a sustinut demersul lui Aurelian de a nu da dosarele de concurs pentru a fi verificate de catre cei de la Curtea de Conturi spunand ca el garanteaza ca sunt corecte! Asa ca implicarea lui Robulean e mai mult decat clara. Impostorul asta merita cu prisosinta sa fie langa Aurelian pentru ca el ia girat ilegalitatile, ilegalitati de care au beneficiat si sotiile interlooilor din anturajul lui. Intradevar, succes DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.