Politehnica s-a întărit în Slovenia. Un croat şi un internaţional bulgar au...

Politehnica s-a întărit în Slovenia. Un croat şi un internaţional bulgar au semnat cu alb-violeţii

0
DISTRIBUIȚI
Karlo Plantak la Politehnica

Aflată după mult timp într-un stagiu peste graniţă, Politehnica Timişoara s-a şi întărit de „afară”. Croatul Karlo Plantak a sosit chiar din ţara care-i găzduieşte pe alb-violeţi, venind de la divizionara secundă slovenă Aluminij, în timp ce bulgarul Aleksandar Tsvetkov a jucat ultima dată chiar în Liga I, la Clinceni.

Ambii sunt la bază mijlocaşi centrali defensivi, dar acoperă şi alte posturi şi ambii au semnat contracte pe un an de zile, cu opţiun de prelungire pe încă o stagiune.

Plantak (24 ani) e originar din Zagreb şi a crescut la Dinamo Zagreb. După ce a fost campion de junior a debutat în liga secundă croată la Dinamo II, unde a jucat şi pentru Kustosija şi a evoluat în elita croată, dar pentru Slaven Belupo. În Slovenia a fost campion cu NK Cejle (2019-20) şi a mai evoluat pentru NK Aluminij Kidričevo, în eşalonul secund, ultima sa echipă. În prima parte a stagiunii trecute a jucat în nouă partide pentru Kustošija (2.HNL) iar în sezonul de primăvară a înregistrat zece apariţii pentru Aluminij. Pentru Dinamo Zagreb a evoluat în UEFA Youth League şi a fost selecţionat la reprezentativele de juniori ale Croaţiei (de la Under 16 până la U19 inclusiv).

Tsvetkov (31 ani) are chiar un C.V.


impresionant, cu 11 selecţii şi un gol pentru prima reprezentativă a Bulgariei. Poate acoperi şi postul de fundaş central, unul cu probleme la alb-violeţi, iar în stagiunea trecută a evoluat în sezonul de primăvară chiar pentru Academica Clinceni, una dintre echipele care prin dispariţia de la finele sezonului, alături de Mediaş, i-a scutit pe bănăţeni şi braşoveni de emoţiile 100% clasice ale unui baraj de supravieţuire. La ilfoveni în elită a avut 15 apariţii în primăvară, după un sezon început la Beroe, în prima ligă bulgară şi unde marcase în toamnă un gol în 18 meciuri. În total în liga vecină are 268 de apariţii, opt goluri marcate şi 17 assist-uri. Are şi două titluri de campion şi o supercupă bulgară cu Litex, pentru care a avut meciuri inclusiv în preliminariile Champions League.

Politehnica a pierdut ieri, scor 1-2, cu prim-divizionara slovenă Tabor Sezana, iar Bogdan Andone a vorbit după meci inclusiv de întăriri. „Am găsit la Slovenj Gradec condiţii foarte bune de pregătire, temperatura ideală, 22-23 de grade, terenul e foarte bun, terenul pe care ne antrenăm. Avem la dispoziţie sală de forţă, sală de conferinţe, sală video, unde putem să purtăm discuţiile cu jucătorii. Sunt condiţii foarte bune de pregătire. Jucătorii sunt implicaţi, muncesc, au determinare, au dorinţă să facă un sezon bun şi acest lucru s-a văzut şi la meciul cu Tabor Sezana, chiar dacă a fost vorba de un adversar de primă ligă şi un adversar care începe campionatul peste patru zile şi e aproape de forma optimă, băieţii au încercat, au muncit, au făcut un meci consistent. Ne-am creat şi câteva situaţii bune de joc. Per ansamblu a fost un test util şi e de apreciat atitudinea jucătorilor. Rămâne să muncim în continuare, să ne întărim lotul cu încă trei-patru jucători de calitate, jucători care să aducă plusvaloare echipei şi grupului şi împreună să ne întoarcem în Timişoara mai puternici ca grup şi echipă”, a declarat tehnicianul alb-violeţilor.

Joi, alb-violeţii, care i-au mai transferat în vară pe Isvoranu, Milea, M. Andone (toţi CS Tunari), Pană (Petrolul), Taub (Chiajna), Jurj (CAO) şi Benzar (liber), vor evolua cu divizionara secundă slovenă NK Brinje Grosuplje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.