„Dorel” lovește și în Canada. Căderea unui importante rețele de telecomunicații canadiene...

„Dorel” lovește și în Canada. Căderea unui importante rețele de telecomunicații canadiene a afectat bănci, companii, consumatori, dar și serviciile de urgență

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai mari furnizori de telefonie mobilă și internet din Canada și-a prezentat scuze pentru întreruperea serviciilor sale la nivelul întregii țări. Problemele au început vineri și au fost provocate de lucrări de întreținere, potrivit BBC.

Directorul general al companiei Rogers Telecommunications Inc, Tony Staffieri, a declarat că defecțiunea a survenit în urma „unei actualizări de întreținere în rețeaua principală”.

Cu aproximativ 10 milioane de abonați la serviciile wireless și 2,25 milioane de abonați la internet, Rogers este principalul furnizor din Ontario.


Împreună cu BCE Inc și Telus Corp, Rogers controlează 90% din cota de piață din Canada.

Transporturile, serviciile bancare și serviciile de urgență au fost afectate, iar liniile telefonice de urgență 911 și bancomatele bancare au fost indisponibile. Canadienii s-au adunat în cafenele și biblioteci pentru a găsi o conexiune la internet.

Întreruperea serviciilor a început vineri la ora locală 04:30 și a durat mai mult de 15 ore, dar majoritatea serviciilor au fost restabilite, au precizat reprezentanții companiei. Întreruperea a avut un efect uriaș asupra unei game largi de servicii din Canada, reamintind cât de dependentă a devenit societatea de comunicațiile moderne.

Multe servicii 911 au raportat dificultăți cu apelurile primite, iar spitalele au cerut personalului de gardă să vină la serviciu până la rezolvarea problemei. De asemenea, întreruperea a dus la anularea unor evenimente sportive și mondene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.