Cantitate uriaşă de material lemnos, confiscată de poliţiştii cărăşeni în prima parte...

Cantitate uriaşă de material lemnos, confiscată de poliţiştii cărăşeni în prima parte anului

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii cărăşeni au executat în primele şase luni ale anului 2022 aproape 480 de acțiuni și controale în domeniul silvic. În urma acestora au fost aplicate 167 de sancțiuni contravenționale în valoare de 349.000 lei și au fost confiscați 1.440,77 metri cubi de material lemnos, estimați la peste 563.000 lei, dintre care peste 494 metri cubi lemn rotund, 287,95 cherestea și peste 658 metri cubi lemn de foc.

Polițiștii au desfășurat acțiuni și controale proprii, dar și în colaborare cu jandarmi, polițiști de frontieră, pădurari, ingineri silvici, din cadrul instituțiilor partenere. Astfel, au fost executate 474 de acțiuni și controale, 47 în fondul forestier și vegetația forestieră din afara fondului forestier, 43 pe linia depozitării, prelucrării și comercializării lemnului, 345 privind transportul de material lemnos și 39 alte acțiuni în domeniul silvic.

„Față de anul trecut, a crescut cu 149% numărul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației silvice, cantitatea de material lemnos confiscată fiind de peste 3 ori mai mare.


Au fost aplicate mai multe sancțiuni atât în mediul urban, cu 38,46%, cât și în mediul rural, cu peste 130%”, se arată în raportul poliţiştilor din Caraş-Severin.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au aplicat în această perioadă, 56 de sancţiuni contravenționale, față de nouă aplicate în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, în același interval au fost sesizate 242 de infracțiuni silvice, cu 14% mai puține față de anul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.