
Ripensia începe azi stagiul centralizat de la Haţeg, care se va încheia pe 22 iulie. Roş-galbenii mizează pe un lot de 23 de jucători, inclusiv cu o revenire, dar sunt şi câteva nume vechi care nu figurează pe listă.
Vlad Chera (22 ani) se pregăteşte cu Ripensia, după ce a mai activat la roş-galbeni între februarie 2019 şi vara lui 2020. După care a plecat la Reşiţa.
Staff-ul timişorenilor e format din Iulian Muntean, Călin Mada, Roberto Ivan, Călin Frunză (antr. cu portarii) şi Mircea Moldovan (preparator fizic).
Din lot lipsesc Ionuț Rus, Ion Vasluian și Claudiu Matiș, a căror situaţie va fi clarificată în perioada următoare, dar şi Mădălin Sturzu, accidentat.
Lotul Ripensiei pentru stagiul de la Haţeg:
Portari: Ștefan Dobre, Paul Toroc
Fundași: Claudiu Zamfirescu, Răzvan Morariu, Darius Țieranu, Rareș Butnărașu, Harald Fridrich, Nenad Lalic, Cosmin Gladun, Andrei Macrițchii
Mijlocași: Robert Stoica, Luca Szimionaș, Răzvan Mogoș, Gabriel Stoi, Tudor Călin, Raul Vidrăsan, Mihai Ene
Mijlocași laterali/atacanți: Ianis Mihart, Alexandru Piftor, Cristian Gavra, Ioan Vermeșan, Zoran Mitrov, Vlad Chera.
În altă ordine de idei, Ripensia ocupă în continuare locul 12 în clasamentul academiilor din ţară.
”Este un nou pas înainte pe care-l facem în proiectul nostru, acela de a construi un club care să reprezinte cu mândrie Timișoara în fotbalul românesc. Suntem mulțumiți că eforturile noastre încep să dea roade și sperăm că alături de noi, Ripensia, dar și alături de celelalte cluburi locale care mizează în special pe centrele juvenile, vor veni și autoritățle locale, în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii și susținerea copiilor și juniorilor”, a declarat președintele Ripensiei UVT, Dumitru Mihu.
„Ripi” marchează şi zece ani de la reînfiinţare printr-un proiect care va readuce în prim-plan perioada de glorie a primului club profesionist din România, precum și eforturile făcute de la resetarea consemnată în 12 iulie 2012. Proiectul include și lansarea noii ediții a volumului intitulat „Ripensia – Nostalgii fotbalistice”, care va fi redactată de jurnalistul Levente Balint, coordonatorul proiectului, care va adăuga la materialul existent în ediția precedentă (al cărei autor a fost Cristi Alexiu), activitatea clubului Ripensia, înregistrată în perioada 2012-2022. Noua ediție a volumului face parte din proiectul „Recuperarea unui simbol al Banatului – Ripensia Timișoara”, proiect finanțat de Consiliul Județean Timiș prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă TimCultura 2022. Odată finalizată munca de cercetare și redactare, cartea va fi lansată în data de 21 octombrie a.c., în cadrul unui eveniment complex al clubului roș-galben.