Dumbrăviţa se pregăteşte de sărbătoare: primul joc televizat, cu CSA Steaua. Stan:...

Dumbrăviţa se pregăteşte de sărbătoare: primul joc televizat, cu CSA Steaua. Stan: „Suntem clar pe un trend ascendent”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSC Dumbrăviţa / Facebook

CSC Dumbrăviţa se pregăteşte de următorul cel mai important meci din istoria clubului. Alb-verzii dau piept luni după masă cu CSA Steaua, grupare care a dezamăgit crunt în runda trecută. Meciul de pe micuţa arenă „Ştefan Dobay” va fi televizat desigur, în condiţiile în care toate jocurile şi mişcările roş-albaştrilor sunt foarte comentate. Cosmin Stan şi elevii săi par să nu se teamă deloc de faima adversarei.

Cele două au în comun o problemă, una care îi afectează însă prea puţin pe timişenii nou promovaţi – dreptul de a promova în elită, pe care cei din Bucureşti îl regretă mai mult.

„Timpul trece foarte repede și iată că suntem deja în fața etapei a 4-a și ne pregătim pentru jocul cu Steaua. Din punctul meu de vedere, echipele care se vor întâlni luni trec prin momente diferite. Noi suntem clar pe un trend ascendent, atât ca joc, cât și ca rezultate. Ultimul joc, cel de la Buftea, ne dă speranțe, chiar dacă sub aspectul jocului meritam mai mult decât un punct. Dar ne-am atins obiectivul acolo, pentru că ne propusesem să venim cu punct sau puncte. În schimb, Steaua are probleme în acest început de campionat. Probabil îi apasă mult faptul că nu au drept de promovare, e foarte greu de gestionat o astfel de situație și mă gândesc în primul rând la antrenorul lor. Lotul lor de jucători e foarte bun și e clar că trebuiau să facă mai multe puncte decât până în momentul actual. În prima etapă, au făcut un joc bun cu Metaloglobus. Am văzut toate echipele și cred că, în acest început de campionat, jocul Stelei cu Metaloglobus a fost cel mai bun al unei echipe de Liga a II-a de până acum. Paradoxal, nu au reușit să câștige. Au făcut-o în schimb la Slatina, deși au jucat modest și, după părerea mea, nu meritau să se impună acolo. Au fost dominați clar în final de meci de o echipă nou-promovată, dar au gestionat situația prin experiență și au luat cele trei puncte. Jocul lor mai slab de la Slatina a continuat și cu Miercurea Ciuc, meci în care au avut o nereușită totală, nu le-a ieșit jocul deloc. Se vede că e o echipă care și-a intrat foarte repede în ritm pentru prima etapă, după care s-a întâmplat ceva, au apărut poate unele probleme interne, pe care eu le pun pe seama faptului că nu au drept de promovare. Probabil că le-a dispărut entuziasmul și au probleme destul de mari, deși au unul dintre cele mai bune loturi din Liga a II-a”, a declarat Cosmin Stan, tehnicianul dumbrăviţenilor.

„Am trecut peste tracul de debut și am ajuns să ne bucurăm de asemenea meciuri. Toată această emulație din jurul meciului cu Steaua ne dă un impuls, un imbold pentru a face un joc bun și să scoatem puncte și din acest meci (…) „Nu știu ce să zic despre acest eșec al lor, cu 0-4. Părerile sunt împărțite. Pe de o parte, ne ajută pentru că se vede clar că au probleme și că nu sunt într-o formă fizică deosebită.


Pe de altă parte, pierzând un meci acasă de o asemenea manieră, e clar că vor să spele această rușine la meciul următor. Acela fiind cel de la Dumbrăvița. Deci, nu știu dacă e un avantaj sau un dezavantaj”, a mai spus Stan.

„Principalul” timişenilor e optimist şi în legătură cu parcursul viitor al echipei: „Patru puncte după trei etape e un bilanț bun. Suntem o echipă nou-promovată și era destul de dificil începutul. Mai ales că noi nu am calculat pregătirea pentru a fi în formă maximă din prima etapă. Treptat vom începe să jucăm din ce în ce mai bine, astfel că e normal să fim mulțumiți de acest bilanț. Chiar și jocul echipei ne dă curaj pentru mai departe…”.

„Cu Steaua va fi un meci dificil. Ei vor veni extrem de montați să spele rușinea de etapa trecută. Să pierzi acasă cu 4-0, la lotul pe care îl au, e o problemă. Nu știu exact ce se întâmplă la ei în echipă. Dar eu am încredere în băieți și cred că vom face un meci foarte bun. E genul de meci care ne motivează suplimentar”, a spus Alexandru Martinov, care a revenit la echipă de la FC Braşov. „Am vrut să mă întorc la Dumbrăvița pentru a continua să construiesc ce am început aici. La Brașov nu m-am simțit bine, nu m-am acomodat și am reziliat cu cei de acolo. Cred că aveam nevoie de această experiență, am mai schimbat un pic mediul iar acum m-am întors cu forțe noi. Am regăsit echipa într-o formă foarte bună, bine pregătită fizic. Se vede că putem face față la nivelul Ligii a II-a, dar mai avem mult de muncă. Cred că putem prinde și play-off-ul!”, a explicat mijlocaşul.

„Va urma un meci destul de greu, cu echipa poate cea mai bună din Liga a II-a. Steaua are foarte mulți jucători cu experiență, care au realizat ceva în fotbal. Cred că dacă vom fi capacitați foarte bine, vom face un meci foarte bun. Jucăm acasă și avem foarte mulți susținători alături de noi. Suntem încrezători în forțele noastre. În ultimele meciuri, am demonstrat că suntem un grup unit și că avem un cuvânt de spus la acest nivel”, a precizat Petre Simon. Acesta s-a aflat mai întâi în pregătiri cu Ripensia: „Într-adevăr, am fost inițial chemat la Ripensia. Am văzut ce a declarat antrenorul lor (n.r. – că nu poate aduce un plus echipei), dar nu m-a descurajat deloc. Asta a fost, așa s-a întâmplat și am mers mai departe”.

Moţiu revine în alb-verde, Sabău out

Timişenii au mai operat o modificare în lot. Fundaşul Sergiu Sabău, abia sosit la echipă, şi-a reziliat contractul şi va continua în „C”, la Lipova, în timp ce un alt apărător central revine la dumbrăviţeni. E vorba de Tudor Moţiu (18 ani), care a fost din nou împrumutat de la Politehnica, dar care mai are de parcurs o perioadă de recuperare, după ce şi-a fracturat un deget de la picior în pregătiri cu alb-violeţii.

Partida CSC Dumbrăviţa – CSA Steaua Bucureşti se dispută luni, 29 august, de la ora 18.00 (Digisport, Orange Sport), în etapa a IV-a a Ligii 2. Ambele echipe au câte patru puncte după primele trei runde. Organizatorii au anunţat câteva restricţii auto în ziua meciului. Astfel, traficul auto va fi restricționat în zona stadionului, între orele 16:30 – 20:00, pe străzile Silvana și Kos Karoly; Se așteaptă participarea unui număr mare de spectatori, care va genera un trafic auto mai intens în zonă. Li se reamintește șoferilor că este interzis să blocheze intersecțiile și accesele auto la imobile; Poliția Locală Dumbrăvița, Postul de Poliție Dumbrăvița, împreună cu efective sporite ale Jandarmeriei vor asigura liniștea și ordinea publică la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.