Egaluri pentru CSC Dumbrăviţa şi Ripensia în deplasare. Echipa lui Cosmin Stan...

Egaluri pentru CSC Dumbrăviţa şi Ripensia în deplasare. Echipa lui Cosmin Stan a fost aproape de o nouă lovitură

0
DISTRIBUIȚI
sursa Foto: Dan Buia via Minaur Baia Mare / Facebook

Săptămâna trecută a fost marcată de eşecuri pe linie pentru trupele timişene din „B”. Sâmbăta aceasta atât Politehnica, dar şi Ripensia şi CSC Dumbrăviţa au înregistrat remize. Nou promovata de lângă pădure a fost aproape de o nouă surpriză, fiind egalată pe final de favorita Concordia Chiajna (scor 2-2) la Buftea, în timp ce roş-galbenii au beneficiat de autogolul lui Mondragon la Baia Mare, pentru a obţine primul punct stagional într-un 1-1 cu Minaur.

Echipa lui Cosmin Stan a confirmat înaintea partidei două achiziţii, atât revenirea lui Alexandru Martinov, de la Braşov, chiar titular azi, cât şi înregimentarea lui Vlad Gîsă (24 ani), fundaş care a evoluat la Astra.

Dumbrăviţenii au deschis scorul la Buftea în minutul 16 prin Luca Bodri, deşi gazdele începuseră mai bine. Chiajna a egalat în prelungirile primei părţi, prin Voinea.

În repriza secundă tot alb-verzii oaspeţi au lovit primii, prin Simon. din penalty-ul obţinut de Grancea în minutul 65. Gazdele au reuşit din nou să puncteze şi să stabilească scorul final prin Llullaku (min. 83).

Aşadar Dumbrăviţa are oarecum nesperat patru puncte după trei etape de „B”. Următoarea provocare e duelul de acasă cu CSA Steaua.

„Astăzi am fi meritat să câștigăm, am fost echipa mai bună. La 2-1 pentru noi am avut trei ocazii foarte mari de a face 3-1, dar per ansamblu este un punct câștigat. Continuăm meciurile foarte bune în deplasare și astăzi am făcut o propagandă bună fotbalului. Cred că cei care au venit la meci au fost mulțumiți de fotbalul pe care l-au văzut, noi am contribuit din plin la acesta. Mă bucur mult pentru acest punct, dar mă bucur și mai mult pentru atitudinea jucătorilor de după meci. Zece minute au rămas pe banca de rezerve, erau triști, chiar dacă noi am scos un punct în deplasare, la o echipă care vrea promovarea în prima ligă. Lucrul acesta îmi dă și mai mult curaj în ceea ce avem de făcut pe mai departe, pentru că sunt niște băieți care își doresc foarte mult. Numai din lucrurile astea mărunte îți dai seama cât de mult ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă în Liga 2”, a declarat Cosmin Stan, antrenorul principal al alb-verzilor.

Concordia Chiajna: Chudy – Palmeș, Maric, Alexandrescu, Bușu, Codrea (cpt.), Negoi, Pațurcă, Mediop, Llullaku, Voinea.


Rezerve: Chesneau – Goge, R. Simion, Stănică, M. Constantinescu, Mustacă, Ghimfus, V. Mihalcea, Cocoș. Antrenor: Ianis Zicu.

CSC Dumbrăviţa: Trifon – Amariei, Bura-Koț, Zurbagiu, Toma – Tănase, Martinov – L. Bodri, Grancea, Ungureanu – Simon. Rezerve: Mikloș, Bain, Tismonar, T. Bodri, Olaru, Popa, Grigoriu, Pașcalău, Blickling. Antrenor: Cosmin Stan.

Mondragon, înger şi demon

La Baia Mare, în faţa unei echipe de asemenea în foame de puncte, ripensiştii au încheiat la egalitate. În minutul 11 Mondragon a deschis scorul cu capul pentru nou promovata Minaur. Tot columbianul a deviat jumătate de oră mai târziu în propria poartă la şutul lui T. Călin de la distanţă. Ambele formaţii au mai avut ocazii de gol în partea secundă, dar tabela nu s-a mai modificat.

Pentru „Ripi” e doar primul punct stagional, roş-galbenii urmând să evolueze tot în deplasare, la… Braşov.

”Rezultatul este unul echitabil. Începutul de meci le-a aparținut clar celor de la Minaur, dar echipa noastră și-a revenit după pauză de hidratare și a început să controleze meciul și să mute jocul spre poarta lor. A doua parte am început-o și mai bine, se poate spune că am dominat prima jumătate a reprizei secunde. Apoi, partida s-a reechilibrat, tot după o pauză de hidratare, Minaur fiind mai activă și după ce a efectuat trei schimbări. Finalul le-a aparținut gazdelor, care au beneficiat de mai mute faze fixe, noi încercând să lovim pe contraatac. Dacă eram mai experimentați, puteam să fructificăm șansele avute, dar trebuie să fim corecți și să spunem că în primele 20 de minute cei din Baia Mare puteau să mai înscrie cel puțin o dată. Mă bucur că a revenit Andrei Macrițchii într-un meci oficial, după o pauză de nouă luni cauzată de o accidentare. Mai ales că a fost un meci în care nu i-am putut folosi pe Ene, Vidrăsan și Morariu, indisponibili, iar Mitrov nu a făcut deplasarea din cauza unor probleme la gleznă De asemenea, este îmbucurător că am încheiat meciul cu doi jucători de 2006, Vermeșan și Szimionaș, proveniți din Academie”, a spus şi Iulian Muntean, antrenorul Ripensiei.

Minaur: Băilă – Alexe, D. Simion, Mondragon (cpt.), I. Neacșu, R. Gneba, M. Donca, Rotar (55, V. Chițaș), Viorel Chinde (80, Mărieș), Văsălie (80, Lazăr), Bakare (80, Muacir)

Ripensia: Dobre – Zamfirescu (46, A. Macrițchii), Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.), T. Călin (66, Szimionaș) – Mogoș (89, Stoica), Mihart (55, Vermeșan), Piftor – Gavra. Antrenor: Roberto Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.