Formația Grave For Sale a susținut un concert de nota zece în...

Formația Grave For Sale a susținut un concert de nota zece în cadrul proiectului Lost Tapes

0
DISTRIBUIȚI

Ritmuri specifice așa numitului gen surf rock, atitudine punk și incursiuni în psihadelic. Cam acestea sunt coordonatele care însoțesc fiecare ieșire în fața publicului a trio-ului timișorean Grave For Sale, formația care este considerată ca fiind singura trupă de surf din România.

Așa s-a întâmplat și joi seara la Ambasada, unde Adi Ulmeanu (chitară), Tibi Mijea (tobe) și Bruno Mark Huțiu (bas, voce) au susținut un concert de nota zece, care a fost inclus în sesiunile dedicate proiectului Lost Tapes. Fie că a fost vorba de piesele lor „Surfista”, „When the surf goes down” sau „Angry Surfer”, cei trei băieți au reușit să transmită publicului energii pozitive, presărate adesea cu influențe care te duc cu gândul la Dick Dale și piesele incluse în Pulp Fiction sau The Cramps, acestea din urmă sesizabile mai ales în piesa „Bruno’s Boogie”.

Ca și în alte ocazii, amalgamul de influențe rock abordat de băieții care sunt tributari noțiunii de DoItYourself a prins bine la publicul prezent, iar pofta cu care băieții au cântat în spațiul mișto în care se desfășoară aceste acțiuni a fost una de remarcat.


Desigur, în materie de surf rock s-a cântat foarte mult în cursul ultimelor decenii. E foarte greu așadar să vii cu ceva aparte, cu care să reinventezi „gaura de la macaroană“ și să oferi ceva „fresh“. Grave For Sale nu vine cu nimic nou, dar amestecă ingrediente mișto într-o ciorbă gustoasă recomandată tuturor celor care pun preţ pe atitudine, energie şi sinceritate.

Prima ediție a proiectului Lost Tapes s-a materializat printr-un triplu vinil sub genericul „LOST TAPES – muzica pierdută și regăsită a anilor ‘90” care conține melodii interpretate de AIM, Arpad Kajtar, Baraka, Confuz, COROZIV, Daniel Silvian Petre, De comun acord, Era Ticăloșilor, Implant Pentru Refuz feat. Toni Dijmărescu, Oranj Screaming Heads și Scrum.

Cea de-a doua ediție a acestui proiect dezvoltat de asociațiile Noi-Recreăm, Viniloteca și Muzicon este dedicată trupelor care au activat după anul 2000. Trupele cu pricina vor susține concerte în cadrul sesiunilor Lost Sessions iar la finalul proiectului melomanii vor avea parte de un vinil cu piese realizate de Făt Frumos, Melting Carousel, Rubik’s Cube, Dian, SART, Pandora, PNAL și Stone Fixion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.