Noi avertizări cod portocaliu și cod galben de furtuni în peste jumătate...

Noi avertizări cod portocaliu și cod galben de furtuni în peste jumătate de țară

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, alerte valabile de astăzi, de la ora 12:00, până mâine la ora 10:00.

Codul portocaliu anunță, pe lângă instabilitate atmosferică, și ploi abundente.


„În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină”, a transmis ANM.

Dacă alerta portocalie vizează în principal zonele muntoase, codul galben cuprinde tot vestul țării. „La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, spune mesajul meteorologilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.