Război în Ucraina, ziua 179. Autoritățile ucrainene avertizează cu privire la un...

Război în Ucraina, ziua 179. Autoritățile ucrainene avertizează cu privire la un posibil atac rusesc „urât” înainte de ziua independenței

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Volodimir Zelenski i-a îndeamnat pe ucraineni să rămână vigilenți săptămâna viitoare, când se marchează Ziua independenței față de regimul sovietic, informează The Guardian.

În discursul său, Zelenski a spus că ucrainenii nu trebuie să permită Moscovei să răspândească „teamă” printre ei, în timp ce marchează cea de-a 31-a aniversare a independenței față de regimul sovietic.

„Trebuie să fim cu toții conștienți că în această săptămână Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât”, a declarat Zelenski înainte de aniversarea din 24 august, care marchează, de asemenea, șase luni de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Tensiunea rămâne mare în al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, unde starea de asediu va fi prelungită pentru întreaga zi de miercuri, a declarat sâmbătă guvernatorul regional Oleh Synehub.


Orașul din nord-estul țării este lovit în mod regulat de bombardamentele rusești și, în mod normal, are stare de asediu de la ora 22:00 la 6:00 dimineața, dar a fost nevoie de precauții suplimentare în ziua independenței.

Tot sâmbătă, o rachetă rusă a lovit o zonă rezidențială dintr-un oraș din sudul Ucrainei, nu departe de o centrală nucleară, rănind 12 civili, au declarat oficiali ruși și ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.