Scumpirea energiei electrice stinge lumina la Castelul Corvinilor

Scumpirea energiei electrice stinge lumina la Castelul Corvinilor

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Hunedoara a anunțat o serie de măsuri temporare menite să diminueze consumul de energie electrică generat de iluminatul public, în contextul crizei energetice de la nivel european.

Astfel, s-a decis ca pe arterele importante să fie redus cu 50 la sută numărul lămpilor de iluminat conectate la reţea (fiecare a doua lampă va fi deconectată), iar iluminatul să fie întrerupt total pe timpul nopţii la sediile Primăriei municipiului Hunedoara, Castelul Corvinilor, Hala Obor, Piaţa Dunărea şi Complexul Michael Klein. Rămân funcţionale instalaţiile de iluminat cu tehnologie LED (în cazul cărora consumurile de energie sunt deja reduse cu 50 la sută faţă de cele cu lămpi incandescente) amplasate la statuia lui Michael Klein, statuia lui Ioan (Iancu) de Hunedoara, în zona pietonală Sanitas, în zona pietonală Corvin şi la Casa de Cultură, a transmis municipalitatea.

„Situaţia se va îmbunătăţi pe măsură ce vom pune în funcţiune un nou sistem de iluminat, cu tehnologie LED, la care se lucrează deja de câteva luni bune, pe principalele bulevarde din oraş, în baza unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 2 milioane de euro.


Am fost forţaţi să luăm astfe de decizii din două motive: planul Comisiei Europene prin care municipalităţile trebuie să îşi diminueze consumurile de energie cu 20 la sută, dar, mai ales, creşterea dramatică a preţurilor la energie din ultimele luni. Dintre toate variantele analizate, am ales-o pe cea care are cel mai mic impact asupra cetăţenilor. Dacă, de exemplu, am fi ales să oprim total iluminatul, trei – patru ore, pe străzile şi bulevardele importante, s-ar fi oprit şi iluminatul din cartiere, reţelele dintre blocuri fiind conectate la cele de pe bulevarde”, a spus primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Arterele pe care numărul lămpilor de iluminat public va fi redus la jumătate sunt bulevardele Traian (inclusiv porţiunea DJ 687 spre Cristur), Mihai Viteazu, Decebal, Libertăţii, 1848, Rusca, Dacia şi Republicii şi străzile Avram Iancu, Mureşului, Viorele, Trandafirilor, Victoriei, I.L. Caragiale, Revoluţiei, Ciprian Porumbescu, Eroilor, Buituri, Rotarilor şi Serei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.