Se fac înscrieri pentru programul de mentorat „Femei în industria muzicală românească”

Se fac înscrieri pentru programul de mentorat „Femei în industria muzicală românească”

0
DISTRIBUIȚI

Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este încă dominat de bărbați. Candidatele care doresc să cunoască provocările industriei muzicale romanești vor avea parte, prin programul de mentorat Women în Music Business Mentorship Program , de sesiuni one-to-one cu mentorii, întâlniri de grup, workshop-uri și paneluri pe diverse teme ce țin de industriile culturale și creative. Înscrierile gratuite se fac până pe 7 august, iar iar numele celor 10 participante selecționate pentru participarea în proiect se vor anunța în data de 7 septembrie.

Mentorii ediției 2022 a Women în Music Business Mentorship Program sunt: Alina Manole, Anamaria Hâncu (SAGA Festival // INNA, Antonia & Delia), Anca Lupeș (Indiero // MMB // Star Management), Gilda Comârzan, Ioana Chereji (UNTOLD & Neversea), Iulia Pop (Overground Music), Laura Coroianu (EMAGIC), Mara Ciama (Irina Rimes, Vanotek & Dara), Olga Juverdeanu (Global Records), Roxana Alexandru (Romanian Artists Agency).

Iulia Pop lucrează în industria muzicală din România de mai bine de 10 ani. Este co-fondator al agenției de management, booking și PR Overground Music care reprezintă unele dintre cele mai mari nume ale scenei românești de alternativ, precum și câțiva dintre cei mai importanți artiști în ascensiune din această zonă. Roxana Alexandru este iscusită in egală măsura ca talent manager, cât și ca om de comunicare, iar proiectele din care a făcut parte au fost premiate în repetate randuri . A intrat în industria creativă in 2008, iar din 2012 reprezinta unele dintre cele mai mari nume din industria de entertainment de la noi, fiind unul dintre fondatorii Romanian Artists Agency. Mara Ciama este omul care a bifat cam toate ariile entertaimentului: de la televiziune, producător content, producător delegat pentru producții și advertising, producător video pentru branduri cunoscute. A făcut parte timp de 5 ani din echipa Global Records, fiind A&R Director, Video producer, Event producer și Project Manager pentru Carla’s Dreams, Nicoleta Nuca, Vanotek, Lariss, Minelli. Nu în ultimul rând, Mara este unul dintre producătorii documentarului ”Pe drumul meu”, lansat pe HBO Max de către Irina Rimes.
Anca Lupes este unul dintre cei mai experimentați profesioniști din industria muzicală românească.


Pe parcursul carierei sale în această arie a activat în aproape toate domeniile – mass-media (presă, radio, TV), organizarea de concerte, case de discuri, management și agenții de booking. Datorită experienței sale extinse, în 2006 a început să predea Music Business în România, iar în 2009 a devenit prima persoană cu studii superioare în industria muzicală, absolvind masterul în muzică la Berkelee College of Music (Boston, SUA). Totodată, în 2016 a fondat Mastering the Music Business, prima conferință de Music Business din Romania.

Gilda Comârzan este jurnalist și de aproape zece ani face parte din echipa Radio Guerilla. Este inițiatoarea “Prin Joi Înșine”, unul dintre cele mai mari proiecte muzicale apărute chiar la începutul pandemiei, în semn de solidaritate cu industria românească alternativă. Astfel că, în fiecare joi, la Radio Guerrilla, se aud doar trupe românești, într-un playlist special creat de fiecare dată.

Ioana Chereji este PR Manager UNTOLD & Neversea, două din cele mai mari festivaluri din România. Fiind o mare iubitoare de muzică și pentru că a crezut în proiectul unor băieți tineri și ambițioși de la Cluj-Napoca, în 2016, a hotărât să li se alăture, contribuind la niste evenimente care au pus țara noastră pe harta festivalurilor de muzică din întreaga lume.

Anamaria Hâncu este Communication Manager INNA, Antonia și Delia și a făcut parte din echipa Global Records pentru aproape 10 ani, timp în care a ocupat pe rând pozițiile de Promotion Manager, Label Manager și Talent Manager. În plus, este PR&CSR Manager ALDA, o companie globală de evenimente dance. Iar lista nu este oprește aici: Anamaria este și Co-inițiator și Board member Let’s Do It, Romania!, cea mai mare mișcare socială din țară, un proiect de voluntariat care a implicat, în cei 11 ani, peste 2 milioane de voluntari care au facut curățenie în România.

Olga Juverdeanu este General Manager Global Records, cel mai mare label independent din Europa Centrală și de Est. Alina Manole este o prezență elegantă în showbiz-ul românesc și inventatoarea celei mai frumoase planete muzicale: “Luna Pătrată”. În cei 13 ani de activitate, acesta a devenit un simbol al unei cariere muzicale solide, o casă de discuri și, nu în ultimul rând, o companie de organizare de concerte și consultanță în managementul resurselor umane și al comunicării.

Women in Music Business Mentorship Program este organizat de Asociația Women in Music România și este susținut de Asociația RAW Music, iar mai multe amănunte se găsesc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.