Weekenduri cu rock și jazz, la început de septembrie, în Arad

Weekenduri cu rock și jazz, la început de septembrie, în Arad

0
DISTRIBUIȚI

La începutul lunii septembrie, o nouă ediție a festivalului „Rock Maris” îi invită pe iubitorii acestui gen muzical pe malul Mureșului, la Port Arthur, pentru a asculta mai multe trupe locale și altele recunoscute la nivel național, care vor concerta la Arad, dar și pentru a promova o zonă atractivă a orașului, în care peisajele naturale se îmbină cu atractive oferte culinare.

Timp de două zile, în 2 și 3 septembrie, începând cu ora 19:00, sunt programate două concerte cu soliști renumiți ai acestui gen muzical, În prima seară, vor deschide concertul Rezident Ex Reloaded, grupul alcătuit din Tavi Iepan, Matthias Lange, Christian Podratzky, Mark Cross și Ovidiu Ioncu (Kempes), urmați de Semnal M din Cluj-Napoca, B-Ton, Dragoș Moldovan și Progresiv A, iar în cea de-a doua seară, vor fi prezente pe scenă trupa clujeană Compact, trupa bucureșteană Timpuri Noi, Dirty Slippers, The Bandits și trupa arădeană Ribozom.

Intrarea la festival este gratuită.

La sfârșitul săptămânii viitoare, între 9 și 11 septembrie, Aradul va găzdui prima ediție a festivalului internațional „JazzAr”, care va avea loc în parcul „Zsolt Török” din spatele vechiului cazinou și la sinagoga neologă.


Festivalul va începe cu un spectacol de trompete și lumini susținut de instrumentistul și compozitorul Petre Ionuțescu, iar în zilele următoare, atât artiști consacrați, printre care trupa  Blazaj, cât și tineri soliști, vor prezenta, în Parcul „Zsolt Török”, un program care va cuprinde muzică de la jazz classic la fusion, jazz experimental sau contemporan. În cea de-a doua seară, tânăra formație timișoreană Alljazzover va debuta pe scena festivalului, după care vor putea fi ascultate trupa Zsolt Bende Trio din Ungaria și recitalul instrumental al formației Eyot Quartet din Serbia. Ultima zi a festivalului va avea în program, începând cu ora 18:30, trupa arădeană alcătuită din Sara Gheorghe, Filip-Samuel Sebeşan și Sergiu Nădăban, care va susține un program instrumental de jazz, duo-ul Pantam Dance & Zeyla Tomlyn, iar în final, Irina Sârbu & Band, considerată a fi una din cele mai apreciate interprete de muzică de jazz din România.

Pe perioada festivalului vor fi organizate în parc mai multe ateliere de diferite profiluri iar cei prezenți vor avea parte de o atractivă ofertă culinară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.