Amenzi pentru mai multe asociații de proprietari din cauza gunoiului aruncat în...

Amenzi pentru mai multe asociații de proprietari din cauza gunoiului aruncat în tomberonul greșit

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au demarat, de la începutul acestei săptămâni, o amplă acțiune de verificare a modului în care se respectă legislația privind precolectarea duală la asociațiile de proprietari de pe raza orașului. La acțiune au fost cooptați și reprezentanți ai ADID Timiș și ai operatorului de salubrizare Retim, cu care au fost stabilite echipe mixte.

„În prima zi a acțiunii, echipele mixte au verificat 35 de asociații de proprietari, fiind aplicate patru sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 8.500 lei și s-au înmânat tot atâtea invitații altor asociații ai căror reprezentanți au fost solicitați la sediul instituției pentru luarea măsurilor legale.


În cursul zilei de ieri au fost verificate 29 de asociații de proprietari, fiind aplicate alte patru sancțiuni cu amenzi în valoare de 2.500 lei și s-au înmânat șapte invitații. Poliția Locală împreună cu ADID și Retim efectuează astfel de acțiuni periodic, scopul fiind acela de a obișnui cetățenii să respecte legislația privind colectarea selectivă”, a transmis Poliția Locală Timișoara

Potrivit articolului 5 din HCL 371/2007, toți utilizatorii de salubrizare sunt obligați să asigure precolectrea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau alte tipuri de deșeuri. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice. Ținând cont de faptul că la nivelul municipiului Timișoara, numărul de asociații de proprietari este foarte mare, acțiunea va continua până la finalul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.