Consilierul local Roxana Iliescu crede că noua strategie privind cărbunele pentru Colterm...

Consilierul local Roxana Iliescu crede că noua strategie privind cărbunele pentru Colterm va fi un eșec: „Aștept cu nerăbdare răspunsuri la niște întrebări simple”

1
DISTRIBUIȚI

Administrația Fritz a anunțat că va cumpăra cărbune pentru Colterm direct de la producători, motiv pentru care Primăria Timișoara a închiriat o gară în Motru, însă consilierul local Roxana Iliescu (Pro România) crede că lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

Iliescu este de părere că societatea de termoficare va avea probleme la iarnă nu doar cu cărbunele, ci și cu gazul sau energia electrică, iar în ceea ce privește „«geniala» idee a administratorului special Amza și a directorului general Nenu, de a închiria primăria rampa CF situată în stația Motru Est și un spațiu de depozitare situat în vecinătatea rampei, pentru a procura cărbune direct de la producători, salvând astfel niște bani, spun ei, dați până acum intermediarilor”, consilierul local consideră că este nevoie de lămuriri.

„Cum nu ne place să fim luați de proști, aștept cu nerăbdare răspunsuri la niște întrebări simple! În contextul în care producătorii de cărbune doar transportă cu camioanele (un camion transportă până la 30 t cărbune) cărbunele de la carieră la spațiul de depozitare aflat în vecinătatea rampei:

1) cine va asigura la Motru recepția cărbunelui contractat, referindu-mă aici în mod deosebit la cantitatea și calitatea cărbunelui? (cântărire/ prelevarea de probe pentru determinarea valorii calorifice a cărbunelui);
2) cu ce oameni vor asigura încărcarea cărbunelui de la locul de depozitare în vagoanele de tren? (Colterm se confruntă cu lipsă de personal inclusiv la CET Sud, mulți dându-și demisia de la intrarea în insolvență a societății/ în plus, nici cu anunțurile de angajări nu au avut succes în vara asta, din cauza salariilor mici oferite);
3) cu ce utilaje vor realiza manevrele de încărcare a cărbunelui?

Și nu în ultimul rând, cum se vor realiza toate manevrele proprii încărcării cărbunelui, câtă vreme deși vorbim de închirierea unei rampe de 270 mp, aceasta este sublimă dar lipsește cu desăvârșire?! (la fața locului este doar un petec de beton și ăla fisurat/o rampă este o platformă de beton, înălțată până la 70 cm de la sol, utilă utilajelor în manevrele de încărcare a cărbunelui în vagoane).


Așadar, să ni se răspundă urgent la întrebările de mai sus, altfel povestea asta cu închiriatul rampei nu-i decât un nou exercițiu de imagine eșuat, un bluf!
PS: toate întrebările de mai sus au un rost doar în contextul în care plecăm de la premisa că oamenii ăștia au purtat deja negocieri cu producătorii din Motru, pe cantități, grafic livrare și preț. Eu am mari semne de întrebare inclusiv privitor la acest aspect, fiind cunoscut faptul că sârbii au intrat pe «fir», oferind un preț foarte bun pe tona de cărbune”, a scris Roxana Iliescu într-o postare pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Ati vazut ce primar si viceprimar competenti avem.Au rezolvat problema carbunelui pentru Colterm ca scolile,spitalele,gradinitele si locuintele Timisorene sa nu mai trebuiasca sa stea in frig la iarna.Au inchiriat o gara,urmeaza sa mai inchirieze vagoane pentru transport Motru-Timisoara.Si mai ramine o treaba MINORA de rezolvat furnizorul de carbune.Dar mai ales sa furnizeze carbune fara bani ca guvernul nu vrea sa dea bani si primaria nu are ca are de platit datorii din 1960 si amenzii cu sume astronomice

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.