Mihai Ritivoiu: „Progres zero” în problema autorizaţiilor de securitate la incendiu în...

Mihai Ritivoiu: „Progres zero” în problema autorizaţiilor de securitate la incendiu în şcoli. Termenul dat autorităţilor locale pentru rezolvare

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul Mihai Ritivoiu a convocat azi iarăşi Comisia Mixtă de Verificare şi Control al Stadiului Pregătirii Şcolilor din Timiş. Conform acestuia veştile nu sunt deloc bune pe un subiect sensibil – autorizarea de securitate la incendiu. Doar 50 din 98 de unităţi ar fi demarat procedura de autorizare şi nici acestea nu au recepţionat încă lucrările efective.

„Concluzii? Progres 0 la cel mai delicat subiect, autorizarea de securitate la incendiu! Tot 98 este numărul de clădiri ce funcționează fără autorizație.


Exact ca acum un an! Ce-i drept, 50 de unități din cele 98 au demarat procedura de autorizare, întocmind documentația tehnică, dar fără a realiza şi recepționa lucrările efective. Cât despre celelalte 48 de clădiri, nimic. Nada! Sper ca autoritățile locale, cărora le revine obligația de a rezolva problema, să conştientizeze riscurile la care ne supun şi să se mişte pe subiect măcar în ceasul al 13-lea!”, a declarat Mihai Ritivoiu.

Prefectul de Timiş a dat şi un termen autorităţilor locale pentru rezolvare: „De aceea, dau termen autorităților locale două săptămâni pentru a începe procedurile de autorizare pentru cele 48 de clădiri, măcar prin demararea procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare. Până în prezent reprezenții ISU au aplicat doar avertismente, dar de acum, gradual, se va trece la amendarea celor răspunzători. Este un subiect prea grav pentru o atitudine înțelegătoare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.