Peste 1.000 de vehicule verificate de Poliția Rutieră în Caraș-Severin, într-o săptămână

Peste 1.000 de vehicule verificate de Poliția Rutieră în Caraș-Severin, într-o săptămână

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1834070846">

În perioada 16 – 22 septembrie, polițiștii rutieri cărășeni au acționat în cadrul proiectului european ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

„În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Astfel, au fost organizate 133 de acțiuni în trafic, pe parcursul cărora au fost verificate aproape 1.100 de autovehicule”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri cărășeni au aplicat 662 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, peste 500, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Alte 87 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță și 6 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

În cele șapte zile, pe drumurile din Caraș-Severin au fost înregistrate cu aproximativ 14% mai puține accidente rutiere cu victime, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Și în Timiș, în cadrul aceluiași proiect, în ziua de 21 septembrie, în intervalele  orare 09:00 – 13:00 și 15:00 – 21:00, polițiștii rutieri și cei de la ordine publică din județul Timiș au desfășurat acțiuni preventiv-reactive pe principalele artere din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea accidentelor de circulație și conștientizarea tuturor participanților la trafic cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Au fost legitimate 325 de persoane și controlate 250 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G 195/2002R.

Dintre acestea, 127 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 46 de sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, o sancțiune pentru folosirea telefonului mobil la volan și 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Totodată, 18 pietoni au fost sancționați pentru traversarea drmului public prin loc nepermis.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 12 permise de conducere. De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.