Preotul Constantin Necula, la un eveniment al Centrului de Cultură și Artă...

Preotul Constantin Necula, la un eveniment al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Preotul Constantin Necula, personalitate recunoscută în lumea ortodoxiei și nu numai, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, este invitatul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș pentru a vorbi tinerilor mai ales despre „Cultura tinereții în Hristos”.

Părintele Constantin Necula a propovăduit în numeroase ocazii iubirea și valorile creștine și a scris cărți care au avut un impact deosebit în rândul cititorilor, cum ar fi „Împăcarea cu tine însuți,” carte scrisă împreună cu părintele Doboș. Apreciat atât în țară cât și în străinătate, părintele Constantin Necula se adresează tinerilor într-un limbaj modern, accesibil, care atinge sufletul și luminează mintea, mărturisind: „întrebările copiiilor sunt cele mai ample cateheze la care sunt provocat”.


Potrivit crezului părintelui, „într-o lume a culturilor paralele și epuizate, deseori, în contra-culturi, redescoperirea filonului creștin poate fi o provocare pozitivă. Mai este tinerețea o provocare sau o simplă obsesie care ne însoțește întreaga viață, un soi de insulă a speranței la care ne întoarcem nostalgici de fiecare dată când ratăm? Cum construim o cultură în Hristos? Evitând cultura sau convertindu-i energiile la cunoaștere a lumii, la trăirea în Hristos a ethosului gândirii în care trăim? Nu sunt doar întrebările provocatoare de răspunsuri. Ci viața, viața este o perpetuă provocare. Cum răspunzi, în Hristos Iisus, la goana după fericire fără să uiți că El este Fericirea? A fi tânăr: adevăr sau provocare. Aceasta este linia de gând a convorbirii de seară”.

Întâlnirea cu părintele Necula va avea loc luni, 19 septembrie, ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș iar accesul se va face pe bază de invitații, care vor fi diponibile începând cu 12 septembrie, la sediul centrului de cultură de pe strada E. Ungureanu. Locurile sunt limitate, dar întâlnirea va fi transmisă și pe Cultură Tradițională – CCAJ Timiș | Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.