Proiect de lege pentru transparentizarea modului în care partidele politice cheltuie banii...

Proiect de lege pentru transparentizarea modului în care partidele politice cheltuie banii publici

0
DISTRIBUIȚI

USR a depus joi un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din fondurile publice primite, cu presa și propaganda, afirmă deputatul Bogdan Rodeanu. Documentul prevede și limitarea cheltuielilor la cel mult 40% din subvenție pentru propagandă.

„Gata cu propaganda plătită pe ascuns. Împreună cu colegii parlamentari din USR am depus astăzi un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din fondurile publice primite, cu presa și propaganda.


Pe de o parte, cheltuirea banilor publici trebuie să fie transparentă – și proiectul de lege depus de parlamentarii USR obligă partidele să publice contractele pentru promovare în presă. Inclusiv actele adiționale. Pe de altă parte, informarea trebuie să fie corectă: difuzorii vor avea obligația să anunțe publicul ce interviu sau program informativ este contractat și de care partid anume”, afirmă Bogdan Rodeanu.

Deputatul USR precizează că proiectul prevede limitarea cheltuielilor cu propaganda electorală la radio, tv, presă scrisă și online la cel mult 40% din subvenția primită de fiecare partid.

„Pentru că nu este un proiect doar împotriva fake-news-urilor plătite prin intermediari, transparența trebuie să primeze: proiectul USR obligă toate partidele să fie transparente și să nu mai poata invoca secretul comercial atunci când li se cere să dea socoteală pentru banii publici primiți. Respectăm, astfel, și solicitarea Consiliului Europei privind desecretizarea contractelor prin care fonduri publice sunt transferate de partide catre presă”, încheie Rodeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.