Consorțiul care a fost desemnat ca administrator judiciar al SC Colterm SA, care este în procedură de insolvență, a dat în judecată Primăria Timișoara și cere o sumă uriașă. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că în raportul în care au fost analizate cauzele și motivele care au dus la intrarea în insolvență a companiei de termoficare din Timișoara, administratorul judiciar a constatat că din 2017 și până în prezent clădirea care este proprietate a Colterm SA de pe strada Piatra Craiului este folosită de angajații primăriei. Nu se plătește nicio chirie către societatea de termoficare, inclusiv utilitățile fiind plătite de Colterm.
Chiar dacă în 2020, conducerea societății de termoficare a cerut Primăriei Timișoara încheierea unui contract de închiriere pentru spațiul de 684 mp, dar ”având în vedere că municipiul Timișoara era acționarul unic al CLT Colterm SA, care îi numea prin HCL membrii Consiliului de Administrație, numea și revoca directorul general, profilându-se de poziția de control asupra debitoarei Colterm SA, nu a mai fost încheiat niciodată un contract de închiriere privind imobilul litigios”.
Administratorul judiciar al Colterm SA a cerut prin acțiunea depusă la Tribunalul Timiș ca Primăria Timișoara să plătească societății de termoficare peste 2 milioane de lei, reprezentând plata contravalorii lipsei de folosință a imobilului, plata utilităților aferente imobilului din 2017 și până în prezent, plus penalități.
De asemenea, administratorul judiciar a dat în judecată și Colterm SA, solicitând instanței să îi pună în vedere ” să depună la dosarul cauzei situația centralizatoare a cheltuielilor cu utilitățile/achiziții de servicii și bunuri achitate pentru imobilul din Piatra Craiului nr.
3 în perioada 01.01.2017-până în prezent, precum și documentele care stau la baza înregistrărilor contabile (facturi, OP-uri, etc.), având în vedere refuzul debitoarei de a răspunde la adrese administratorului judiciar nr. 222/08.08.2022 și nr. 239/17.10.2022”. Tribunalul Timiș urmează să stabilească termen pentru judecarea acestei solicitări.
interesant. totusi, cum poate cineva recupera niste bani daca nu a facut contract, deci nici nu a facturat? sa vii acum sa spui ca ai prestat servicii (de gazduire) si vrei bani retroactiv… si chiar daca ar exista contract, parca doar ultimii 3 ani ar fi in termenul legal neprescris. s-a schimbat ceva?
Administratorul judiciar solicită sumele pe care Coltermul nu le-a cerut Primăriei(pentru că era căpuşat de oamenii Primăriei în Consiliul de administraţie), dar le-a luat dela cetăţeni prin factura la căldură. Aşa că noi plătim în plus pentru că Primăria e coruptă.