Director din CNAIR, prins în flagrant de DNA Timişoara cu şpaga în...

Director din CNAIR, prins în flagrant de DNA Timişoara cu şpaga în buzunar. Ce a primit mită pe lângă bani UPDATE Decizia instanței

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: digi24.ro

Un important oficial din CNAIR a fost prins, ieri, în flagrant de procurorii DNA Timişoara, în localitatea arădeană Chişineu Criş. Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR se întorcea de la o partidă de vânătoare cu alţi doi prieteni din Bucurelti şi tocmai primise o şpagă de 10.000 de lei.

Procurorii îl acuză de: luare de mită; trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale); permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).

„În perioada mai–22 octombrie 2022, suspectul Dascălu Florea, în calitatea sa de director ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire).


Tot în contul sumei menționate și al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 7.5.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.7.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA. Astăzi,

Dascălu urmează să fie prezentat astăzi la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE Tribunalul Timiș a decis arestarea preventivă pe 30 de zile a lui Florea Dascălu, care rămâne după gratii. Decizia nu este definitivă putând fi contestată în următoarele 48 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.