Formația Alpha Q a susținut un concert la Timișoara: „Combinăm liniile mai...

Formația Alpha Q a susținut un concert la Timișoara: „Combinăm liniile mai «catchy» cu gălăgia“

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul săptămânii trecute, formația sibiană Alpha Q a ajuns la Timișoara în cadrul turneului de promovare a materialului discografic „Parallel Universe”, concertul lor susținut în Manufactura oferindu-le celor prezenți un amestec de genuri muzicale din „felia“ metal rock.

Trupa alcătuită din Meerah la voce, Waqas Ahmed la chitară solo, Marius Stremțan la chitară ritmică, Rareș Boroș la chitară bas, Mădălin Muntean la tobe si Maria Bojiță la clape a avut parte de un public nu foarte numeros dar care a gustat din plin rețeta sibiană cu care trupa s-a prezentat în fața publicului.

„Am mai cântat la Timișoara în trecut, dar acum am venit prima oară de la lansarea albumului nostru. Întotdeuana am compus piese în limba engleză …din această cauză toate melodiile din album sunt așa. Eu am făcut secția germană de mică, provin dintr-o familie 50/50, apoi am studiat anglistică și germanistică. Dintotdeauna m-a fascinat literatura britanică și americană și am apreciat muzicalitatea limbajului pe zona aceasta. Îmi place când scriu alții în limba română, eu nu am reușit încă să mă exprim în română, în așa fel încât să fiu eu mulțumită.


Albumul nostru are diverse teme de la sentimente contradictorii la lupta interioară, despre puterea de a spune adevărul și de a nu te lăsat manipulat de alții, despre depresie, iubire în care lupți cu ziduri.

Muzical ceea ce cântăm noi este un melanj între alternative metal combinat cu progressive. Suntem îmbrăcați în negru, dar nu suntem gotici. Ne plac trupe ca Incubus, Pantera, Deftones și multe altele. Combinăm liniile mai catchy cu gălăgia… îmi place ca la sfârșitul unui concert lumea să plece acasă cu un singalong… cu un «hook».

Evident că nu merită să scoți un album în zilele noastre… dar nu merită nici să ai o trupă de metal. Noi n-am gândit-o așa. Am avut o perioadă foarte nasoală și am simțit că trebuie să scoatem un album, cu lyric book, cu poveste… Mă motivează să merg mai departe… faptul că vreau să împărtășesc muzica mea cu oamenii. Înseamnă mult când după concert vine cineva la tine și spune că i-a plăcut. Recent la Deva a venit cineva la noi și ne-a mulțumit. L-am întrebat ce se mai întâmplă la ei în oraș și mi-a spus că e în vizită, că el e mercenar care luptă în Ucraina și că s-a conectat foarte bine cu muzica noastră. Momentele astea te reîncarcă și-ți dau puterea să mergi mai departe“, ne-a declarat solista trupei Alpha Q, MeeRah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.