Proiecția filmului dedicat lui John Scofield, în premieră mondială la Timișoara Jazz...

Proiecția filmului dedicat lui John Scofield, în premieră mondială la Timișoara Jazz Festival

0
DISTRIBUIȚI

Regalul muzical de zece zile organizat de Fundația Culturală Jazz Banat sub numele de Timișoara Jazz Festival include o serie de manifestări de neratat pentru melomani, una dintre acestea fiind premiera mondială a filmului „Inside Scofield“, care va avea loc în data de 29 octombrie în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara.

De-a lungul carierei sale muzicale îndelungate și de succes, John Scofield – care a susținut două concerte și în cadrul festivalului internațional de jazz de la Gărâna în 2017 și 2012 – s-a încrucișat cu oameni precum Miles Davis, Charles Mingus, Gerry Mulligan, Herbie Hancock, Joe Henderson și Chet Baker. Cu stilul și sunetul său unic, a devenit unul dintre cei mai influenți maeștri chitariști și compozitori de jazz și fusion. Opera sa include muzică jazz, funk, rock și blues. Reflectând la lunga sa carieră, el se autointitulează un „câine de drum“, care este un termen de jazz pentru muzicienii cu o lungă istorie în turnee. Filmul Inside Scofield este regizat de Joerg Steineck și este o celebrare a impactului creativ a lui John Scofield care prezintă o multitudine de perspective rare, inclusiv în culise și include înregistrări personale și anecdote biografice. Filmul îl însoțește și pe Scofield în studiourile Steinhardt, la Muzeul Instrumentelor Muzicale din Phoenix, într-un magazin de chitări din Seattle și o cafenea tipică din Manhattan, unde se întâlnește cu vechiul său prieten Joe Lovano pentru a discuta despre vremurile bune.


Pe parcurs, Scofield oferă răspunsuri la întrebările importante ale muzicii, iar printre cei care vorbesc despre John Scofield se numără Steve Swallow, Joe Lovano, Bill Frisell, Phil Lesh, Dave Holland, Jon Cleary, Pat Metheny, Gerry Grainger, Mike Stern, Dennis Chambers sau Bill Evans. Filmul Inside Scofield va fi disponibil în lumea întreagă începând cu data de 2 decembrie.

Printre artiștii care vor fi prezenți în acest an la Timișoara Jazz Festival – eveniment ce se desfășoară în perioada 24 octombrie – 2 noiembrie – se numără Erlend Krauser, Sebastian Spanache, Timișoara Project, JazzyBIT, Markus Stockhausen Group, VanDerCris, Antonio Faraò Trio, Luiza Zan & Gyárfás István, Mircea Tiberian & Liviu Butoi, Rabih Abou-Khalil Quartet, Mohini Dey feat. Mark Hartsuch and Gino Banks, Itamar Borochov Quartet, Nik Bärtsch’s Mobile, Mateusz Smoczinski, Trigon, Shri Quartet, Rymden: Dan Berglund, Bugge Wesseltoft & Magnus Öström și Jazz a la Jais.

Biletele și abonamentele pot fi cumpărate aici. Copiii sub 14 ani au intrarea liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.