Scrisoare rechizitoriu pe grupul de Whatsapp al primarilor PNL Timiș pentru demiterea...

Scrisoare rechizitoriu pe grupul de Whatsapp al primarilor PNL Timiș pentru demiterea secretarului general Dănuț Groza. Vezi textul integral al documentului UPDATE Reacția celui vizat

2
DISTRIBUIȚI

Scandalul din PNL Timiș ia amploare, iar astăzi s-a trecut la o nouă etapă în confruntarea dintre primarii nemulțumiți, pe de o parte, și președintele filialei, Alin Nica, și secretarul general, Dănuț Groza. Pe grupul de Whatsapp al primarilor din PNL Timiș, edilul din Lovrin Marius Graur a postat un document în care se face o analiză a posturilor importante ocupate de liberalii timișeni în timpul când filiala era condusă de Nicolae Robu și acum când este cârmuită de Alin Nica. La final, se cere demisia sau demiterea secretarului general al filialei, găsit vinovat pentru modul în care s-au negociat posturile cu cei de la PSD. Până la ora redactării acestui material, Dînuț Groza nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere.

Vă prezentăm textul integral al documentului:

Către Bpj PNL Timis
Bilanț Pnl Timis,

Septembrie 2020 (Popoviciu/Robu) / Septembrie 2022 (/Nica/Groza)

Septembrie 2020 PNL Timis deținea următoarele :
Secretar de Stat -Ciprian Bogdan, Catalin Iapa .

Directori Regionali :
Cosmin Buboi -ISCTR
Adrian Lulciuc – Posta
Cristi Mocan -ANAF
Ienea Olivier -Garda Forestieră

Directori județeni :
Gabriel Cruciat -ARR
Cosmin Costa -RAR
Flavius Nicoara -DSV
Flavius Cioca -DSP
Oprut Petru -Mediu
-Direcția Agricolă
Mihaela Călescu -Canalul Navigabil
Marin Popescu -ISJ
Liviu Negut -Garda de Mediu
Raul Patrascu Spit .Județean
Prefectul Jud Timis Mircea Bacala .

In August 2022, Pnl Timis mai deține in urma negocierilor dezastruoase atat la București in cadrul PNL, cât și de Pnl Timis / Psd Timis la nivel local, mai detine următoarele funcții (sau mai bine zis a pierdut majoritatea funcțiilor cheie);
Alin Chitu Secretar de stat funcție asumată de PNL Timis in condițiile care dl Chitu in doi ani nu a călcat in Jud Timis și nici nu a sprijinit cu nimic filiala PNL Timis sau interesele Jud Timis .

Bogdan Ghelbere SGA ,o alta dezamagire a filialei PNL Timis
APM Timis -Petru Oprut
Direcția Jud De Finante Timis. -Cristi Mocanu
Dir .Jud Posta Adi Lulciuc
Suprefect Timis -Ovidiu Draganescu .

Ca atare prin politica de negociere și susținere a membrilor PNL Timis, constatam ca sau pierdut majoritatea funcțiilor deținute de membrii PNL Timis .
In relația cu PSD privind deconcentratele, nu s-a ținut cont de părerile primarilor de la Intalnirea de la Banloc și au fost asumate funcții de conducere a unor instituții deconcentrate cu directori numiți de PSD ( 7din 15) și ulterior ocupând posturile prin concurs .
S-a acceptat schimbarea Inspectorului Școlar și nu s-a primit nimic la schimb (la Intalnirea de la Banloc dl Groza spunea ca vor fi 3 posturi la schimb pt Isj)

La instituțiile deconcentrate ale Cjt cât și la asociațiile de dezvoltare au fost menținuți in continuare membrii marcanți ai PSD Timis (Gabriel Ilaș fiul fostului primar de Buziaș la Muzeul Satului, ADI Deșeuri director Romeo Ursu candidat pe listele PSD la Cjt, Liliana Laichici Centrul de Cultura Și Arta al Jud Timis care in precampaniile din 2020 organiza spectacole folclorice cu Ansamblul Banatul la primarii PSD (Margina, Coștei, Boldur, Comlosul Mare).

In toată aceasta perioada 2020 /2022 s-a dus o politica de dezbinare a filialei Timis prin excluderi pe banda rulantă cum ar fi;
Alin Popoviciu
Calin Roman
Raul Ambrus
Situația tensionata cu primarii orașelor Lugoj și Deta; s-au dizolvat organizații (Lugoj ), s-a creat o stare de tensiune in org Sacalaz, s-a exclus viceprimarul PNL Orțișoara , s-a creat o stare de tensiune in rândul primarilor PNL Timis privind alegerea conducerii Acor Timis printr o politica dezastruoasa cu partide reprezentate in județ de unul pina la patru primari fapt ce a dus la pierderea conducerii Acor Timis .

O relație foarte proasta cu presa .
PNL Timis a fost subiect negativ in media naționala și locală cum nici o alta filiala PNL nu a fost, fapt ce a dus inclusiv la organizarea ședinței regionale la HUNEDOARA (Prislop).
In privința desemnării listei de candidați la parlament ati făcut tot posibilul prin manipularea unor colegi primari in privința candidatului Chira Claudiu pe care la-ti asumat in detrimentul altor candidați mai credibili din PNL Timis .

Si nu in ultimul rand, se observa o imensa nemultumire in randul primarilor si viceprimarilor privind sustinerea, prioritizarea si lipsa de transparenta a proiectelor atribuite pe Programul Anghel Saligny
Toate aceste acțiuni au dus la scăderea in sondaje a PNL Timis și la crearea unei imagini de haos in PNL Timis .
Ca atare noi subsemnații de mai jos, cerem imperios si necesar demisia /demiterea
Secretarului General al PNL Timis, dl Danut Groza .

 

Nr.


Crt.
Nume si prenume Functie Oras / comuna Semnatura
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

 

UPDATE Secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, a comentat cererea de demisie sau de demitere, susținând că ”sunt problemele noastre interne și aș prefera să le discutăm în interiorul partidului, nu în presă. Cu unii dintre cei nemulțumiți am discutat, au înțeles, cu alții nu am vorbit până acum. Repet, prefer să rămânem la discuții în partid”.

2 COMENTARII

  1. Nu stiam ca spitalele au directori numiti politic, si ca uneori, conform algoritmului, ele revin PNL. Din cate stim, domnul Raul Patrascu este un medic celebru, un cercetator chimist de renume mondial la yale si, cu 630 de puncte din 950, a intrat in rezidentiat in specialitatea Astronautica. Sau ceva, gen. Cert e ca, in Romania, statul de drept nu te lasa sa fii director de spital fara examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.