Chitaristul timișorean Sebi Bârzeianu a lansat un nou videoclip din albumul său...

Chitaristul timișorean Sebi Bârzeianu a lansat un nou videoclip din albumul său instrumental de debut

0
DISTRIBUIȚI

Chitaristul timișorean Sebi Bârzeianu, membru al trupei Phaser, a lansat un nou single extras de pe viitorul său album, cu care debutează ca artist solo. Piesa este intitulată „Morse Code” și este însoțită și de un videoclip.

„Morse Code” este al patrulea single extras de pe albumul „Perceptions of Time”, după piesele „Tokyo”, „Saudade” și „See You Later” lansate anterior.

„«Morse Code» este una dintre piesele mai agresive de pe album, fiind cântată obligatoriu pe chitară cu șapte corzi. A avut ocazia să fie prezentată deja cu succes live la concertul pe care l-am susținut în vara trecută la Timișoara, iar acum a venit momentul să fie și lansată așa cum trebuie. Chiar dacă titlul ar putea sugera ceva misterios, piesa nu conține niciun secret sau mesaj ascuns. Să zicem”, a declarat artistul.

Piesa este produsă împreună cu Radu Racz (bass, orchestrație, mix, master) și Gore Teodorescu (tobe). Videoclipul a fost filmat la Timișoara de George Miheș.

„Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect! Cred că a fost videoclipul cel mai solicitant dintre cele realizate până acum pentru acest album, dar efortul a meritat iar rezultatul este pe măsură”, a mai adăugat artistul.

Născut la Oradea, Sebi a început să cânte din întâmplare după ce a primit cadou o chitară, în vara dinaintea începerii liceului.


A avut șansa de a-i avea ca profesori pe Vlady Săteanu (Phoenix) și Marius Pop (Celelalte Cuvinte, Smiley, Dali Mraz). S-a mutat la Timișoara ca student al Universității „Politehnica” și a activat în mai multe trupe locale. Din 2014 este membru al trupei Phaser, cu care a lansat anul acesta albumul „Început de Univers”.

„Perceptions of Time” este un album pur instrumental, rock, cu chitara în prim plan. Este susținut de Universal Music România și marchează debutul lui Sebi Bârzeianu ca artist solo.

„De când am început să studiez chitara mai serios am fost fascinat de chitariști ca Steve Vai sau Joe Satriani și de albumele de chitară în general, așa că pot spune că ideea exista deja de pe atunci. Am descoperit pe parcurs multă muzică instrumentală și ideea de a compune în stilul ăsta a fost și o provocare personală pe care mi-am propus-o. Totuși, majoritatea pieselor au structura și liniile similare cu piesele «normale» cu voce, pentru că intenția a fost să creez un album care se adresează oricărui ascultător de muzică și nu doar celor pasionați de chitara electrică”, spune artistul timișorean despre acest disc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.