Un fost pușcăriaș condamnat pentru viol, eliberat în baza legii recursului compensatoriu,...

Un fost pușcăriaș condamnat pentru viol, eliberat în baza legii recursului compensatoriu, a răpit și violat două fete de 10 și 12 ani

0
DISTRIBUIȚI

viol

Două fete de 10 și de 12 ani au fost răpite din Brașov și forțate să întrețină mai multe acte sexuale, au stabilit anchetatorii. Agresiunea a avut loc într-o parcare și în interiorul unei localități din Prahova, unde au fost găsite cele două minore. Suspectul este recidivist.

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19:00, la domiciliul fetelor, situat în comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două copile, care i-ar fi cerut acordul femeii de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21:00.

Întrucât copiii nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu a mai răspuns la telefon, mama a alertat polițiștii. Ulterior, fetele au fost găsite în județul Prahova.

Potrivit polițiștilor, în urma cercetărilor a reieșit că „bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice și amenințări, ar fi forțat, pe rând, persoanele vătămate minore să întrețină mai multe raporturi și acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului și municipiul Buzău, dar și în localitatea Valea Nicovani din județul Prahova”.

Ca urmare, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cele două fete au fost preluate de un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, fiind instituționalizate și internate în regim de urgență.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.


Anchetatorii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și coruperea sexuală a minorilor.

Bărbatul care le-a răpit şi violat pe cele două fete, de 10 şi, respectiv, 12 ani, din Vama Buzăului, fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu din penitenciar, unde ispăşea o pedeapsă pentru viol, au precizat, duminică, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

„Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. (…) Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele (după agresiune – n.r.)”, a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu.

Conform acestuia, bărbatul şi-ar fi recunoscut faptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.