O fetiţă de şapte ani, oprită de poliţiştii de frontieră să părăsească...

O fetiţă de şapte ani, oprită de poliţiştii de frontieră să părăsească România. Care a fost motivul

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la punctul vamal Moraviţa au oprit noaptea trecută un autoturism înmatriculat în Austria, în care se afla o minoră cetăţean român. Niciun adult din maşină nu era însoţitor legal şi nu avea dreptul legal de a o scoate pe fetiţă din ţară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița au depistat în jurul orei 4.20, pe sensul de ieșire din țară, într-un autoturism înmatriculat în Austria, un cetățean român minor pentru care însoțitorul nu avea toate actele necesare călătoriei.

În mijlocul de transport se aflau patru persoane (un cetățean român – bona minorei, un cetățean croat și doi cetățeni sârbi) însoțite de un minor, cetățean român.


În urma verificărilor efectuate s-a constatat că minora în vârstă de şapte ani nu este însoțită de părinți, iar niciunul dintre însoțitori nu a putut prezenta declarație notarială din partea părinților și nici certificat de cazier judiciar.

Polițiștii de frontieră nu au permis ieșirea minorului din țară și au informat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș despre cazul minorei, care au preluat-o din Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, urmând a dispune măsurile legale care se impun. Condiţiile legale prin care un minor poate călători în afara ţării sunt disponibile AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.