Război în Ucraina, ziua 297. Alimentarea cu apă și metroul, repuse în...

Război în Ucraina, ziua 297. Alimentarea cu apă și metroul, repuse în funcțiune la Kiev. Încălzirea, restabilită în jumătate din oraș

0
DISTRIBUIȚI

Primarul capitalei Ucrainei a declarat sâmbătă dimineața că metroul orașului a fost repus în funcțiune și că toți locuitorii au fost reconectați la alimentarea cu apă, la o zi după ultimul val de atacuri aeriene rusești asupra infrastructurii critice.

Oficialii ucraineni au declarat că Rusia a lansat vineri peste 70 de rachete, într-unul dintre cele mai mari atacuri de la începutul războiului, ducând la pene de curent în toată țara, transmite The Guardian.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că încălzirea a fost restabilită în jumătate din oraș, iar electricitatea a fost restabilită în două treimi.

„Dar programele de întreruperi de urgență sunt puse în aplicare”, a scris el pe Telegram.


„Pentru că deficitul de electricitate este semnificativ”.

Întreprinderile ucrainene au importat aproximativ o jumătate de milion de generatoare de energie electrică, dar țara are nevoie de alte mii de generatoare mai mari și mai puternice pentru a trece peste iarnă, a declarat prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal.

Ucraina a suferit numeroase întreruperi de energie și pene de curent din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii sale energetice începând din octombrie.

Operatorul de rețea ucrainean Ukrenergo a declarat vineri, după ultimele atacuri aeriene rusești, că timpul de reparații va fi mai lung decât după atacurile anterioare și că va fi nevoie de mai mult timp pentru a restabili energia electrică, conform Sky News.

În timpul unei ședințe de guvern, Shmyhal a declarat că va fi nevoie de mai multe generatoare pentru Ucraina în lunile de iarnă.

El a spus: „Întreprinzătorii ucraineni mici și mijlocii au importat deja 500.000 de generatoare de mică putere. Dar pentru a trece iarna vom avea nevoie de aproximativ 17.000 de generatoare mari și industriale. Sperăm să acoperim o parte din aceste nevoi cu ajutorul partenerilor noștri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.