Doi bărbați dați în urmărire pentru infracțiuni comise în Austria și Germania,...

Doi bărbați dați în urmărire pentru infracțiuni comise în Austria și Germania, prinși în aceeași zi la frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad (Timiș) au depistat şi predat autorităţilor competente doi cetăţeni români, căutați de autoritățile din Germania, respectiv Austria.

„În data de 28 ianuarie 2023, în jurul orei 05:50, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – ITPF Timişoara s-a prezentat, pentru a efectua formalitățile de frontieră, un bărbat, aflat la volanul unui autoturism marca Seat, înmatriculat în Germania.


Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile din Germania la data de 26 ianuarie 2023. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de șapte luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală”, a transmis Poliția de Frontieră Timișoara. 

„În același punct de trecere a frontierei, în jurul orei 09:00, s-a prezentat călătorind ca pasager într-o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în România, cetățeanul român S.S. Cu ocazia formalităților pentru a intra în țară, la controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că și acesta este căutat de autoritățle din Austria din data de 20 ianuarie 2023, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, având de ispășit o pedeapsă cu închisoarea până la 5 ani”, a comunicat ITPF Timișoara.

Ambele persoane au fost preluate de către o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.