SCM Timişoara, calificare „pe sirenă” în Top 10. „Leii” au bătut Galaţiul...

SCM Timişoara, calificare „pe sirenă” în Top 10. „Leii” au bătut Galaţiul în cel mai dramatic mod posibil

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara / Facebook (arhivă)

„Leii din Banat” au trăit periculos, dar au reuşit în final să obţină calificarea între cele mai bune zece echipe din ţară. SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara s-a impus la ultima fază în faţa celor de la CSM Galaţi, scor 79-77 (40-40). Ilija Dokovic a punctat decisiv pe sunetul sirenei.

Fără concesii din partea adversarelor, în condiţiile în care ieri Voluntariul a bătut Focşaniul iar azi Dinamo a ţinut-o la distanţă pe Athletic Constanţa de-a lungul jocului disputat simultan, „leii” au trebuit să lupte, aproape cu cuţitul la os pentru victorie.

Primul sfert nu a decurs aşa cum trebuie, scorul era 21-24. Avantaj Galaţi, care lupta de asemenea pentru Top 10 în condiţiile victoriei bucureştenilor în celălalt meci.


În al doilea sfert însă timişorenii s-au impus cu 19-16, rezultând o egalitate perfectă la pauză: 40-40.

Sfertul 3 a fost şi el strâns, câştigat „la mustaţă” de bănăţeni. Avantaj deloc confortbail, de multe ori moldovenii reuşind să egaleze. Inclusiv la începutul sfertului 4. Bariera de +3 a fost spartă după cinci minute. De dunk-ul lui Kesar (72-68). Dar „leii” au trăit în continuare periculos după ce oaspeţii au egalat iarăşi (72-72) prin Prijovic la libere cu două minute şi 30 de secunde rămase din meci. Mai mult, imediat o recuperare a făcut ca CSM-ul să treacă pe plus graţie lui Mitrovic şi să determine time out din partea antrenorului Dragan Petricevic. Apoi oaspeţii s-au dus la +5 cu un minut şi jumătate din meci. A fost rândul SCM-ului să revină, cu coş egalizator în secunda 48 şi time out cerut de gălăţeni de această dată. Ultimele secunde nu puteau fi mai dramatice. După un capac sub coşul bănăţean şi o încercare ratată de triţă în partea cealaltă, Djokovic, omul sezonului pentru „lei”, a recuperat şi a punctat, nu fără emoţii, mingea scurgându-se pe sirenă până la urmă acolo unde trebuie pentru evitarea prelungirilor: 79-77.

Imediat timişorenii s-au bucurat într-un meleu la centru, în timp ce banca oaspeţilor pregătiţi de Florian Nini a sărit în teren pentru protesta. Victoria gazdelor au lăsat Galaţiul în afara Top 10, unde au avansat timişorenii şi dinamoviştii, alături de Voluntari, Oradea şi Constanţa.

Igor Kesar a fost principalul marcator al partidei, cu 22 de puncte. Urmat dintre colegi la capitolul puncte de: Djokovic 12, Mirkovic 11, Mekic 10, Năsturescu 6, Mirkovic 8, E. Petrescu 5, Maticiuc 3 şi Lazar 2. La oaspeţi principalul marcator a fost Luka Mitrovic – 19 pt.

10 victorii şi şase eşecuri au înregistrat „leii” în prima parte a sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.