SCM Timişoara începe 2023 cu un duel tare acasă

SCM Timişoara începe 2023 cu un duel tare acasă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara / Facebook
Anul 2022 a fost cu rezultate foarte bune în ultima parte pentru „Leii din Banat”. Iar noul an începe repede pentru SCM Timişoara din punct de vedere competiţional. Alb-violeţii revin deja mâine în arenă, pe teren propriu, pentru un duel dificil cu CSO Voluntari, deţinătoarea Cupei şi totodată vicecampioana naţională.

„Le spun „La mulți ani” și le urez sărbători fericite tuturor suporterilor din Timișoara și tuturor timișorenilor. Noi am avut o vacanță scurtă, practic o singură zi liberă, pentru că Liga Națională continuă cu un meci tare încă din 4 ianuarie, cu Voluntari. A fost bine, chiar dacă noi, străinii, nu am ajuns acasă, dar ne simțim aici ca acasă. Pentru mine, prima parte a sezonului a fost foarte bună: nu este vorba numai despre prestațiile mele, ci și de faptul că avem un grup excelent, am arătat bine ca echipă. Este adevărat, am avut unele dificultăți când s-au accidentat Gajic și Mirkovic, dar am dovedit etapă de etapă că suntem una dintre cele mai serioase și solide echipe din campionat și vom continua să lucrăm pentru a crește nivelul și a fi din ce în ce mai buni”, a spus Ilija Djokovic, MVP-ul bănăţenilor în ediţia 2022-23.

Djokovic este cel mai important marcator și pasator al echipei, cu medii de 18.0 puncte și 6.8 pase/meci, și singurul jucător din lot aflat în cinciul de start în toate cele 11 partide „leilor” în Liga Națională.


„Voluntari va fi un oponent puternic, în ciuda faptului că ierarhia nu arată acest lucru. Ei au avut unele probleme legate de banca tehnică și de jucători, însă compun o echipă solidă. Îi respectăm, dar sezonul acesta am arătat că suntem puternici pe teren propriu: nu va fi ușor, însă dacă jucăm la nivel ridicat nu cred că se va pune problema învingătoarei. CSO Voluntari a fost prima echipă care ne-a învins în acest sezon, dar nu cred că trebuie să ne gândim la acest meci precum la o revanșă. Luăm lucrurile sfert cu sfert, ne facem jocul nostru și cred că lucrurile vor fi în regulă”, a precizat Ilija Djokovic

SCM are opt victorii și trei înfrângeri iar ilfovenii au 5/5. În tur, CSO a câștigat cu 72-65, după un meci echilibrat, jucat la 22 octombrie.

Ilija Djokovic a vorbit și despre nominalizarea sa alături de Nikola Gajic în cinciul ideal din Alpe Adria Cup, sezonul regular. „Când ai evoluții bune în ambele ligi, cea internă și în Alpe Adria, te simți bine. E valabil și la nivel de echipă: jocul solid face pe toată lumea fericită. Alpe Adria este ceva nou atât pentru Timișoara, cât și pentru mine, care nu am mai jucat în această competiție. Am arătat că România poate evolua cu succes în competițiile europene, așa cum au făcut-o și Oradea, Cluj sau Craiova, am arătat în Europa că lucrurile stau bine în baschetul românesc. Acum suntem în sferturi, iar următorul obiectiv este calificarea în Final Four, după care vom mai vedea”, a conchis Djokovic.

Meciul cu CSO Voluntari se dispută miercuri, de la ora 18.15, în sala „Constantin Jude”, în etapa a XIII-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.