Bărbat prins în flagrant în timp ce transporta ilegal migranți, într-o dubă,...

Bărbat prins în flagrant în timp ce transporta ilegal migranți, într-o dubă, în miez de noapte

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Timiș, au prins un bărbat în timp ce ajuta șapte cetăţeni din Turcia în încercarea de a trece ilegal frontiera de vest. Migranții intraseră ilegal în România, traversând pe jos granița cu Serbia, iar șoferul român i-a preluat din zona Lugoj, transportându-i până la Timișoara

„În data de 21 februarie 2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Timiș au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 03:00, a fost oprit pentru verificări, pe raza municipiului Timișoara, o autoutilitară marca Ford Tranzit, înmatriculată în România.


Mijlocul de transport era condus de un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani. La controlul fizic efectuat asupra autoutilitarei, poliţiştii au descoperit în interiorul compartimentului pentru marfă, șapte cetăţeni străini, posesori de documente de identitate eliberate de către Turcia. Aceştia, împreună cu bărbatul care se afla la volanul autoutilitarei, au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite sunt cetăţeni turci, aceștia declarând că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, dorind ulterior să ajungă în țări din Vestul Europei cu sprijinul cetățeanului român”, a transmis ITPF Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei șapte de cetăţeni turci. De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.