Eugen Caminschi și Bogdan Bogy Nagy lansează „Good Times”: „Nu e ușor...

Eugen Caminschi și Bogdan Bogy Nagy lansează „Good Times”: „Nu e ușor în vremurile noastre să faci un album fără compromisuri“

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul lunii februarie, Eugen Caminschi și Bogdan „Bogy“ Nagy vor lansa albumul „Good Times”, o colecție de 12 cântece despre prietenie și simplitate în arta sunetelor.

Temele universale regăsite frecvent în blues sunt abordate într-o perspectivă acustică, originală – o urmare firească a experiențelor de peste 20 de ani a celor doi muzicieni alături de nume consacrate ale genurilor de blues, rock și folk din România. „Nu e ușor în vremurile noastre să faci un album fără compromisuri, despre prietenie și bucuria de a fi împreună, atunci când totul în jur pare să se destrame. Dar până la urmă cu ce rămânem? Împreună cu Bogy n-am găsit decât un singur răspuns – «Good Times»”, spune Eugen Caminschi.

La concertul de lansare a acestui album care va avea loc în 27 februarie la Teatrul Excelsior din București de la ora 19.30 muzicienii îi vor avea ca invitați pe Mugurel Vrabete (bas) și Claudiu „Nașul” Purcarin (percuție).


Pe lângă compozițiile proprii albumul va beneficia și de reinterpretări ale unor autori ca Robert Johnson, Gregg Allman, Paul Rodgers sau Cactus. …

„La Timișoara aș vrea să cântăm în martie, după a doua jumătate a lunii. Cu Bogy mă cunosc și cântăm din 2004. Practic proiectul ăsta s-a născut o dată cu solicitarea unui bun amic Ștefan Lăzărescu de a cânta împreună cu Bogy la un vernisaj în Buzău acum 2 ani. Atunci ne-am dat seama că putem continuă în duet și iată că s-a materializat deja prin acest album“, ne-a declarat Eugen Caminschi.

Eugen Caminschi și-a început cariera în trupa Electric Red Roosters, înființând mai apoi grupul Black Cat. În aceeași perioadă a colaborat și cu A.G. Weinberger, Mugurel Vrabete și Florin Ionescu sub titulatura Weinberger Blues Machine, colaborare care a avut că rezultat numeroase recitaluri în țară printre care de remarcat sunt concertele prilejuite de vizită președintelui american Bill Clinton în România în anul 1997 și participarea la sesiunea de înregistrări pentru albumul „Standard Weinberger”. De-a lungul anilor, Eugen Caminschi a avut numeroase colaborări printre care se numără cele cu Mircea Vintilă, Vama, Alexandru Andrieș, VH2 sau Vița de Vie.

Bogdan Bogy Nagy este una din cele răsunătoare voci ale Timişoarei. El a cântat cu multe trupe de renume timişorene, cum ar fi: Quo Vadis, Pro Musica, Stepan Project Blues Foundation, Burning Table sau Crossroads.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.