Noi convocări pentru rugbiştii de la SCM USV Timişoara

Noi convocări pentru rugbiştii de la SCM USV Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: scmtimisoara.ro

SCM USV Timişoara are noi nume chemate să reprezinte România. Steve Shennan se alătură celor deja şase jucători ai bănăţenilor care se pregăteau deja cu „Stejarii” în această perioadă cu jocuri în noul sezon de Rugby Europen Championship. Alţi trei componenţi ai „leilor” au fost selecţionaţi la naţionala de rugby în 7.

Stephen Shennan a fost convocat pentru meciul cu Belgia, din grupele Rugby Europe Championship. Șase jucători ai timişorenilor erau în pregătiri pentru precedentul joc, cel cu Polonia (67-27 pentru „Stejari”, la București).


Marius Simionescu (autor al unui eseu), Vlad Neculau și Ciprian Chiriac (debut la națională) s-au aflat în primul XV. Alin Conache a intrat în repriza a doua şi și-a făcut și el astfel debutul.

„Am avut emoții când am intrat pe teren, dar după primul placaj mi-am revenit și totul a fost bine. Coechipierii mei mai experimentați mi-au spus să joc fără presiune, căci ei mă vor ajuta și vor avea grijă de mine. Da, mă gândesc la Cupa Mondială, este visul oricărui rugbist care ajunge să joace pentru echipa națională a țării sale”, a declarat Alin Conache via Rugby România.

Partida cu Belgia este programată sâmbătă, 11 februarie, la ora 18.30, la Bruxelles.

Trei la „Sevens”

Alți trei jucători de la SCM Timișoara, Dănuț Jipa, Kemal Altinok și Corrado Ștețco, au fost convocați la lotul naţional de rugby în 7, pentru un stagiu de pregătire la București. Antrenorul principal al selecționatei este fostul jucător al „leilor”, Florin Vlaicu.

România Sevens, atât la masculin, cât și la feminin, este calificată la European Olympic Games, competiție ce va avea loc în Polonia între 23-27 iunie, unde se poate obține biletul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.