Reacţie după ce Fritz nu i-a invitat pe Simona Neumann şi Nicolae...

Reacţie după ce Fritz nu i-a invitat pe Simona Neumann şi Nicolae Robu la deschiderea Timişoara 2023: „Plătiţi-vă poliţele între voi, nu politizati evenimentul” UPDATE Ce spune primăria

3
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără a reacţionat vehement după vestea că fostul primar, Nicolae Robu, şi Simona Neumann, care a condus timp de nouă ani asociaţia Timişoara 2021, şi care se aflau în funcţie în perioada în care a fost obţinut titlul de Capitală Culturală Europeană, se numără printre persoanele care nu au fost invitate la evenimentul de deschidere al Timişoara 2023.

„A nu-i invita la deschiderea oficială a Capitalei Cultural Europene pe cei care au avut un rol determinant în obținerea acestui titlu este o mare greșeală a organizatorilor! Este momentul, așa cum am spus în dese rânduri, ca această manifestare să lase la o parte disputele politice. Că e vorba despre Nicolae Robu, Simona Neumann, Lia Lucia Epure sau alți oameni reprezentativi ai orașului, care au devenit „oponenți”, neinvitarea lor arată o lipsă de responsabilitate politică și administrativă, pentru că acest titlu este al Timișoarei și nu al cuiva personal. Nu e a lui Ciuhandu, Robu sau Fritz, nici a lui Tabără sau Simona Neuman, este al Timișoarei! Pe adversarii politici e bine să-i înfrunți în față, nu răzbunându-te cu ocazia unor astfel de evenimente! Sper să se revină asupra acestei decizii!”, a scris Tabără pe pagina sa.

„Mai corect e să vă plătiți polițele între voi, dar să nu expuneți acestor lupte Timișoara și evenimentul de deschidere. Amândoi protagoniștii acestei lupte surde își urmăresc interesul personal, nu al Timișoarei. Unul se răzbună, celălalt se victimizează.
Departe de mine gândul de a-l apăra pe Nicolae Robu, care în ultimul timp a avut manifestări care îl discreditează la adresa mea, dar aici este vorba despre onoare și respect pentru Timișoara. Comportamentul, limbajul și atitudinea fostului primar nu au fost unele pe care eu să le apreciez sau cu care să fiu de acord, dar cred că disputele politice trebuie uitate în această zi importantă pentru Timișoara. Mă dezic total de acest mod de a face politică, la fel cum mă dezic și de orice mod de a ne răzbuna pentru simplul fapt că acum este momentul și putem”, a mai spus viceprimarul liberal.

Acesta a adăugat că e chiar dispus să renunţe la invitaţia sa în favoarea unei persoane care merită să fie acolo pentru că a adus titlul de Capitală Culturală Europeană Timişoarei.

„Timişoara – Capitală Culturală Europeană nu este ring de lupte şi răzbunări politice!”, a concluzionat acesta.


Postarea e însoţită de imaginea de mai jos.

UPDATE Primăria Timişoara: Robu a fost invitat

Reprezentanţii PMT au emis reprezentanţilor mass-media un comunicat în legătură cu informaţia că Robu şi Simona Neumann nu au fost invitaţi la deschiderea Timişoara 2023.

„Constatăm cu regret că fostul primar al Timișoarei are probabil lacune de memorie. În urmă cu o lună, Centrul de proiecte al Municipiului Timișoara l-a invitat pentru a fi parte din momentul de recunoștință ce va rula în seara deschiderii, moment în care ne vom aminti de toți cei care au contribuit la proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Inițial, acesta a confirmat că va participa la filmările programate, însă apoi s-a răzgândit din motive care nu ne-au fost comunicate.

De asemenea, încă din data de 17 ianuarie, Primăria Municipiului Timișoara i-a adresat invitația de a participa la evenimentul de deschidere, însă până acum nu am primit nicio confirmare de la dânsul că va accepta această invitație. Deși fostul primar tratează cu atâta superficialitate cel mai important eveniment diplomatic și cultural care s-a petrecut în Timișoara în ultimele decenii, atât locul său în sală, cât și cel al Simonei Neumann fosta directoare a Asociației Capitală Europeană a Culturii, sunt rezervate.

Mai putem preciza că nu este pentru prima dată când Nicolae Robu este invitat la un eveniment organizat de Primăria Municipiului Timișoara și refuză să participe sau măcar să decline invitația. În urmă cu câteva luni, acesta a fost invitat și la sărbătorirea a 30 de ani de la înfrățirea orașelor Timișoara și Karlsruhe. La fel ca acum, acesta nu a răspuns invitației adresate. În schimb, ne-am bucurat de prezența fostului primar Gheorghe Ciuhandu, cel care a și pus bazele înfrățirii celor două orașe. De altfel, acesta a confirmat și prezența la evenimentul de deschidere al programului Capitală Europeană a Culturii, lucru pentru care îi mulțumim și public (…)”, se arată, printre altele, în punctul de vedere emis de Primăria Timişoara.

Imagine: Cosmin Tabără

3 COMENTARII

  1. Tabara :))))))
    Bai……domn’ profesor de la agro cu tati si mai mare profesor……ce-ti mai trebuie? N-ai destule terenuri prin jurul Timisorii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.