Stare de urgență pentru trei luni în 10 provincii din Turcia afectate...

Stare de urgență pentru trei luni în 10 provincii din Turcia afectate de cutremure. Bilanțul provizoriu al morților din Turcia și Siria a depășit 5.000

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Turciei a declarat stare de urgență pentru 3 luni în 10 provincii afectate de cele două seisme majore, cu magnitudinea 7,8, respectiv 7,5 pe scara Richter.

„Am decis să declarăm starea de urgență pentru a ne asigura că activitatea de salvare și recuperare poate fi desfășurată rapid”, a declarat Erdogan într-o declarație televizată.

Numărul victimelor a ajuns deja la câteva mii și crește continuu, pe măsură ce sunt găsite tot mai multe trupuri neînsuflețite, relatează AFP.

Turcia se confruntă cu „unul dintre cele mai mari dezastre” nu doar din istoria sa, ci și din lume, afirma președintele Recep Tayyip Erdogan.

„Monitorizez situația.


Până în prezent, 54.000 de corturi și 102.000 de paturi au fost trimise în regiunile afectate de cutremur. Aproape 54.000 de persoane participă la operațiunile de salvare în toate zonele afectate de cutremure. 70 de țări și-au oferit ajutorul”, a declarat Erdogan.

La această oră, bilanțul cutremurelor depășește 5.000 de morți, iar multe persoane sunt încă dispărute și grav rănite. Iar la scurt timp după ce dezastrul seismic a lăsat zeci de mii de oameni fără adăpost, s-a declanșat o furtună brutală, iar temperaturile sunt scăzute, amenințând și mai multe vieți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.