Timișul, în topul intervențiilor IGSU. Echipaje de urgență, solicitate pentru aproape 1.700...

Timișul, în topul intervențiilor IGSU. Echipaje de urgență, solicitate pentru aproape 1.700 de acțiuni în doar 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.653 de situații de urgență.


Dintre acestea, peste 1.300 de misiuni au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență și salvarea de vieți, cele mai numeroase intervenții de acest tip fiind derulate în zona București-Ilfov (287 cazuri) și în județele Mureș (62 cazuri), Sibiu (60 cazuri), Bihor (55 cazuri), Timiș (54 cazuri) și Cluj (53 cazuri).

„Totodată, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 72 de incendii înregistrate la nivel național, iar echipajele SMURD au asistat medical 1.341 de persoane aflate în dificultate. Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 239 misiuni pentru protecția comunităților. În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 10 persoane aflate în dificultate”, a transmis IGSU.

O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în nouă situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. O astfel de intervenție a avut loc ieri, la limita județelor Arad și Timiș, în urma unui grav accident pe autostrada A1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.