Controale ale comisarilor de la Protecția Consumatorilor în Piața Unirii, Calea Lipovei...

Controale ale comisarilor de la Protecția Consumatorilor în Piața Unirii, Calea Lipovei și Sânandrei. Ce nereguli au fost contatate

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1448741717">

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat, pe data de 28 februarie 2023, o acțiune de control care a vizat 10 operatori economici din Timișoara și patru operatori economici din Sânandrei.

Au fost controlați SC Casa Del’Amore SRL, SC Morcovul Zurliu SRL (magazin mixt), SC Mega Image SRL (zona Lipovei), Carare Silviu Întreprindere Familială (magazin mixt), SC Lera’s Mar Bistro SRL (fast-food Piața Unirii), SC Artima SRL (zona Lipovei), SC Gourmet Cupcake SRL (Sushi Master Lipovei), SC Cosmin Luca Lux SRL (magazin mixt), SC Comida y Fruta SRL (aprozar), SC Andra & Bogdan Food SRL din Timișoara și S.C. Orecs Extra Pan SRL (patiserie), SC Gomez Food SRL (fastfood), SC Avis Rrestaurant SRL și S.C. D&M Coffee Lounge SRL din Sânandrei.

Pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat 15 amenzi contravenționale în valoare totală de 96.000 de lei, cinci avertismente, a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru cinci unități, respectiv SC Lera’s Mar Bistro SRL, SC Andra & Bogdan Food SRL din Timișoara și SC Orecs Extra Pan SRL, SC Gomez Food SRL, SC Avis Rrestaurant SRL, SC D&M Coffee Lounge SRL din Sânandrei.

A fost dispusă închiderea pe o perioadă de până la șase luni pentru o unitate din Timișoara, respectiv SC Comida y Fruta SRL.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la:

• utilizarea unui spațiu de fabricație insalubru cu echipamente riginite;
• comercializarea unor preparate fără data preparării;
• neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor și utilajelor;
• nerespectarea condițiilor de depozitare;
• comercializarea unor legume și fructe depreciate;
• utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse;
• existența infiltrațiilor și a mucegaiului în spațiul de producție și de vanzare;
• folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigură, produselor, temperatura prescrisă de producător;
• existența la comercializare a unor produse recepționate vrac și revândute preambalate individual, fără elemente de identificare/caracterizare;
• utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător;
• folosirea unor materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare/caracterizare;
• comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită și a unor produse alimentare cu urme de mucegai;
• produse fără informare a conținutului alergen;
• materii prime cu modificări organoleptice;
• fructe și legume depreciate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.