Cum să alegi încălțămintea copilului tău?

Cum să alegi încălțămintea copilului tău?

0
DISTRIBUIȚI

Dacă vorbim despre un copil doar de câteva luni, nu ar trebui să îți faci încă griji în legătură cu încălțămintea adecvată pentru acesta. Este suficient dacă îi iei câteva perechi de botoșei. Când ar trebui să îți faci griji cu adevărat? În medie, după vârsta de un an, când cel mic începe să facă primii săi pași și să aibă nevoie de o pereche de încălțăminte potrivită. Copiilor care au sub 16 luni, le crește piciorul cu mai mult de jumătate de număr la două luni. Celor care au împlinit vârsta de doi ani, când deja au început să meargă, le crește piciorul cu jumătate de număr la patru luni.

Fiecare părinte trebuie să monitorizeze constant cât de repede crește piciorul celui mic, pentru a preveni disconfortul celui mic. În acest articol vorbim despre cum să alegi încălțămintea potrivită pentru copilul tău.

Prima mărime este de referință

Cum am menționat mai sus, când sunt mici, copiii sunt într-o continuă dezvoltare și ai impresia că nu se mai opresc din crescut. După vârsta de un an și după primii pași magici, ar trebui să te orientezi către o pereche de încălțăminte. Când o alegi pe cea potrivită, greul a trecut, pentru că aceea va fi referința ta pentru alegerea viitoarelor încălțări.

Mărimile diferă de la producător la producător și de la copil la copil. Fiecare are piciorul diferit, așa că asigură-te că nu iei o decizie pripită. Ai răbdare și testează fiecare pantof, pentru că alegerea unei perechi nepotrivite poate influența negativ dezvoltarea sănătoasă a piciorului.

Verifică în permanență mersul copilului

Dezvoltarea sănătoasă a celui mic este foarte importantă, iar fiecare părinte trebuie să stea cu ochii pe tot parcursul dezvoltării celui mic.


Fiecare mic semn, considerat banal și pe care îl ignori, poate evolua în timp în ceva mai grav.

O afecțiune foarte întâlnită încă de la naștere este Platfusul, care afectează o parte însemnată dintre copii. Ea afectează piciorul și poate deforma mersul copilului. Totuși, nu te grăbi să cauți tartamente pentru Platfus, dacă cel mic nu are mai mult de patru ani.

De ce adidașii de fete sau de băieți sunt ideali?

Când alegi încălțămintea copilului, aceasta trebuie să aibă talpa potrivită și lățimea potrivită. Te întrebi dacă există vreo pereche de pantofi care să fie bună la toate. Sau, pe scurt, să întrunească toate cele două criterii de mai sus? Răspunsul este da, există o astfel de pereche de încălțăminte, adidașii de fete sau de băieți. Haide să îți spunem de ce adidașii sunt aproape cea mai bună pereche de încălțăminte pe care i-o poți lua copilului tău.

Tipul de talpă este un criteriu foarte important de selecție. Există două tipuri de talpă, cea rigidă și cea flexibilă. Dintre cele două, talpa flexibilă este cea mai bună alegerea, iar adidașii de fete sau de băieți au majoritatea acest tip de talpă.

Lățimea este și ea foarte importantă, iar din păcate nu toți producătorii de pantofi o respectă. De obicei, lățimea adidașilor de fete sau băieți este marcată cu litere de la D la H în mod crescător. Ai grijă, pentru că dacă ai luat până acum pantofi de la un producător și vrei să faci os chimbare, lățimea s-ar putea să difere. Verifică foarte bine înainte de a cumpăra adidașii.

Poți să alegi adidașii de fete sau de băieți pentru că sunt o variantă bună, nu doar din punct de vedere al materialelor, dar și din punct de vedere practic. Poți opta pentru o pereche de adidași de fete sau băieți care oferă atât comoditate celui mic, cât și o dezvoltare fără griji a piciorului.

Încheiem acest articol cu un mic sfat care să te ajute. Atunci când vrei să mergi cu copilul tău la cumpărat de pantofi, ghete sau adidași de fete  și băieți, mergi după-amiază. De ce? Pentru că, de când se trezește, piciorul celui mic se mărește.