Noi echipamente esenţiale pentru ISU Timiş, achiziţionate cu fonduri de la CJT

Noi echipamente esenţiale pentru ISU Timiş, achiziţionate cu fonduri de la CJT

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Foto Lau (ISU Timiş / Facebook)

Staţia de Pompieri Deta şi-a prezentat ieri achiziţiile realizate prin intermediul CJ Timiş în anul 2022. Printre noile mijloace tehnice de care beneificiază salvatorii din sudul judeţului se numără o autospecială de primă intervenţie şi comandă, trei motoventilatoare sau o platformă hidraulică.

Autospeciala de primă intervenţiece intervine în mod eficient la stingerea incendiilor și salvarea persoanelor, precum și la intervenții de descarcerare și de acordare a primului ajutor medical, cele trei motoventilatoare sunt utilizate pentru înlăturarea rapidă a acumulărilor de fum și gaze de ardere din casa scărilor, locuințe, precum și pentru evacuarea în siguranță a cetățenilor.


Iar platforma hidraulică e pentru autocamionul de intervenție supraînălțat, în scopul reducerii timpului de răspuns la anumite tipuri de intervenții, protejarea personalului și transportul rapid al unor materiale sau bunuri.

De asemenea, printre noile dotări, figurează un ATV 4×4 pentru deplasare rapidă în zone greu accesibile sau orice tip de teren; o semiremorcă cisternă transport apă potabilă şi intervenţie, cu o capacitate de 30.000 litri, utilizată pentru sprijinirea acțiunilor de lichidare a incendiilor prin alimentarea cu apă a autospecialelor de stingere, cât și pentru transportul de apă potabilă în zonele afectate de calamități.

La prezentarea de ieri a fost prezent, pe lângă alte oficialităţi, şi preşedintele CJT, Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.