Poli Timișoara i-a făcut din nou pe ”câini” să tremure. Punct mare...

Poli Timișoara i-a făcut din nou pe ”câini” să tremure. Punct mare de moral, misiune extrem de grea în play-out

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Lucian Lipovan / Facebook

Politehnica Timișoara, aproape condamnată, dar demnă, după un meci în care Dinamo București părea purtată spre un succes de tot și de toate pe arena ”Arcul de Triumf”. ”Câinii” au profitat de clasicele erori din defensiva alb-violetă în acest sezon și au deschis scorul în finalul primei părți. Elevii lui Tavi Benga au restabilit egalitatea prin ”bomba” lui Cătălin Oanea în minutul 81! Chiar dacă nu au bătut, gazdele merg în play-off, în timp ce pe oaspeți îi așteaptă o luptă grea și nu prea lungă, în play-out.

Dinamoviștii au început cu două faze periculoase la poarta timișoreană. Patriche chiar a introdus mingea în poartă în minutul 2, dar s-a dictat ofsaid în urma schemei de la faza fixă. După un sfert de oră alb-violeții l-au pierdut pe Benzar, cu veșnicele sale probleme musculare. Gazdele au fost apoi destul de previzibile, mai puțin poate în minutul 36, când șutul lui Patriche a fost deviat puțin pe lângă vinclul propriu de Sekulic. Treptat poliștii au reușit să-și țină departe adversarul de poartă, ba chiar să dea emoții lui Oncescu. Mai ales prin Bîrnoi, care a ales, din unghi, să centreze, deși putea încerca și șutul. Dacă azi nu a mai luat gol în primele 15 minute și părea să aibă un plus de încredere, Poli a încasat din nou cu largul concurs al defensivei. Moldovan nu s-a înțeles cu Sekulic și a respins greșit, la fel ca Bocșan care a îndepărtat balonul doar până la Dani Iglesias, iar acesta a trimis sub bară din centrul careului chiar la intrarea în primul minute de prelungiri al reprizei întâi.

Repriza a doua a început slab, sub dominarea sterilă a bucureștenilor, mai mulțumiți cu rezultatul. Totuși, Poli a avut un final bun. În minutul 74 Tudor Călin a trimis cu capul dar doar pe direcția portarului. Dar lovitura a fost dată de Cătălin Oanea, care a prins în minutul 81 un șut superb în vinclul din dreapta lui Oncescu și i-a redus la tăcere pe amfitrioni.


Imediat însă, în min. 83 arbitrul Olaru a intrat în scenă și i-a acordat ușor al doilea ”galben” lui Sekulic, asta după ce pentru faze similare nu a scos cartonașul. Chiar și așa, alb-violeții au stat bine în teren, în ciuda unor mingi aruncate în careul lui Moldovan, și cine știe ce se putea întâmpla 11 contra 11.

S-a terminat 1-1, Dinamo a fost salvată aproape ”rușinos” de la ratarea play-off-ului și locului 6, de ”indirectele” adversarelor. Pentru Poli acest punct e foarte important, mai mult la nivel psihic, alte rezultate nu au fost tocmai în favoarea ei.

”Un meci frumos, cred că egalul este echitabil… momentan suntem într-o situație destul de gravă, pentru că nu avem puncte, dar după acest joc avem motive să privim înainte, cu încredere și de a o salva pe Poli”, a declarat la final Cristian Gavra, pentru Digi Sport.

”Am recuperat multe mingi, din păcate nu am fost inspirați, pentru că puteam să intrăm noi cu 1-0 la pauză, la ocazia lui Bîrnoi… Schimbările cred că au fost reușite și inspirate. Rezultatul egal e corect. Derby-urile sunt la fel și mă bucur că am reușit să scot acest punct… toți bănățenii în mare parte sunt anti-Dinamo și vreau i-l dedic tuturor bănățenilor. Era să stricăm… îl felicit pe Ovidiu Burcă, pentru că amândoi suntem în dificultate…”, a spus, printre altele, și ”principalul” Tavi Benga, pentru aceeași sursă.

Dinamo: Oncescu – De Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Iglesias, Larrucea, N. Roșu (47, Țîră) – Borcea (67, Ghezali), I. Roșu (84. Al. Pop), Bani. Pe bancă: Dujmovic – Bena, Demici, D. Irimia, Delciu, An. Florescu. Antrenor: Ovidiu Burcă.

Politehnica: D. Moldovan – D. Radu, Bocșan (cpt.), Sekulic, Taub – Benzar (17, Stojanovic), Tiihonen, T. Călin (85, Porumb), Bîrnoi (64, Ignea) – Gîdea (64, Oanea), Gavra (85, Târșa). Pe bancă: Murariu – Mada, Țurcaș, Marincu. Antrenor: Octavian Benga.

Galeria, peste ”câini”!

Suporterii poliști au fost în număr mare prezenți la meci, fiind necesară mărirea sectorului lor la una dintre peluzele ”Arcului de Triumf”, mai ales că în sprijin au venit și mulți fani rapidiști. Desigur, restul stadionului a fost pro-Dinamo, dar bănățenii și frații lor s-au făcut auziți în dese rânduri peste PCH, afișând și o coregrafie cu mesajul ”Până la capăt”, la început de meci.

Play-out infernal

Poli își află programul din play-out luni, adversarii sunt știuți și nu e o grupă ușoară pentru alb-violeți. Pornesc de pe 7 (ultimul loc) cu doar 13 puncte. Următoarea clasată în grupa A e Baia Mare, cu 16 puncte, iar formația care se află pe loc de baraj are tocmai 21 de puncte! – Metaloglobus, Șelimbăr 24 pt., Ciuc 26, Slatina 27 și Slobozia 31 completează grupa. Se joacă doar șase partide!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.