Ceartă în Coaliție pe împărțirea posturilor: UDMR boicotează ședința în care se...

Ceartă în Coaliție pe împărțirea posturilor: UDMR boicotează ședința în care se votează noii șefi ai ANRE. „PNL și PSD au decis să ia tot”

0
DISTRIBUIȚI

Parlamentarii UDMR nu participă miercuri, la ședința de plen în care se votează noua conducere a ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei). Liderii UDMR sunt deranjați că au fost excluși din conducerea instituției după ce PSD și PNL și-au asigurat posturile cheie. Votul din plenul comun va fi la limită fără voturile celor de la UDMR. Rămâne de văzut dacă PSD și PNL vor reuși să-și valideze propunerile fără UDMR.

Liderul grupului UDMR de la Camera Deputaților, Csoma Botond a anunțat, înainte de ședința de plen că s-a luat „această decizie poltică” de a nu participa la vot. „Nu suntem vânători de funcții și recompense. Domnul Nagy Zoltan a fost un profesionist, locul lui era în contonuare în fruntea ANRE”, a spus deputtaul UDMR.

Și senatorul Lorant Antal a anunțat că UDMR a decis să boicoteze ședința pentru conducerea ANRE. „Nu am participat la ședința de ieri din motivul că PNL și PSD au decis să ia toate locurile vacante.


PNL a ținut mortiș să ia și funcția de presedinte și de vicepreședinte și s-a renunțat la un specialist, cel care a comunicat cu publicul în criza. Noi nu am participat la ședinta de ieri, nu participăm nici noi la votul de azi. PNL și PSD au decis sa ia tot. Asta nu are legătură cu funcționarea coaliției”, a spus senatorul UDMR.

Reamintim că marți. în urma unei ședințe desfăsurate la guvern, liderii Coaliției, Marcel Ciolacu, Nicoale Ciucă și Kelemen Hunor au decis favoriții pentru șefia Autorității Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Astfel PNL va lua funcția de președinte, iar PSD funcția de vicepreședinte al instituției.

Favorit pentru funcția de președinte ANRE este actualul secretar de stat din ministerul Energie George Niculescu iar pentru funcția de vicepreședinte ANRE, în locul lui Zoltan Nagy-Bege (UDMR) și-a depus candidatura și este susținut de PSD Gabriel Andronache, un apropiat de social-democratului Mihai Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.