Incendiu într-un apartament, din cauza unor lumănări lăsate nesupravegheate. Sfaturile pompierilor

Incendiu într-un apartament, din cauza unor lumănări lăsate nesupravegheate. Sfaturile pompierilor

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii Gărzii de Intervenție Lupeni și ai Detașamentului Petroșani au intervenit luni după-amiaza pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc din localitatea Lupeni.

„Pentru misiune au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscara pentru lucru la înălțime și echipajul SMURD Lupeni.


La sosirea echipajelor operative la fața locului, incendiul se manifesta în bucătăria apartamentului, cu mari degajări de fum. Pompierii au localizat și au lichidat prompt incendiul, șase persoane s-au autoevacuat, iar două au fost evacuate de către salvatori. Din fericire, nu au existat victime, ci doar pagube materiale”, a transmis ISU Hunedoara.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost lăsarea lumânărilor aprinse nesupravegheate.

Pentru a evita astfel de evenimente, pompierii ne sfătuiesc să respectăm câteva reguli de manipulare a lumânărilor și candelelor în locuințe:

– asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

– puneți întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

– nu așezați lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele de companie, pentru că le pot răsturna;

– stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

– nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;

– nu adormiţi cu lumânările aprinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.