Război în Ucraina, ziua 407. Scurgere de documente legate de pregătirea contraofensivei...

Război în Ucraina, ziua 407. Scurgere de documente legate de pregătirea contraofensivei ucrainene, investigată de Pentagon

0
DISTRIBUIȚI

Pentagonul încearcă să identifice sursa scurgerilor pe reţele de social media a unor documente clasificate care detaliază planurile SUA şi ale aliaţilor din NATO privind consolidarea ofensivei ucrainene în faţa invaziei ruse, relatează vineri AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Pentagonul „analizează” publicarea acestor documente pe platformele de social media Twitter şi Telegram, a dezvăluit joi The New York Times.


„Suntem la curent cu informaţiile din presă privind postările din social media, iar ministerul examinează problema”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării american, Sabrina Singh.

Responsabili ai guvernului american au declarat presei că se lucrează pentru a elimina conţinutul respectiv de pe platforme, dar că nu s-a reuşit încă. Aceste documente, care datează de la începutul lunii martie – conform cotidianului american – menţionează, de exemplu, ritmul în care forţele ucrainene utilizează muniţiile cruciale pentru lansatorul mobil de rachete Himars, sau calendarul livrărilor de arme ori pregătirea oferită de Occident soldaţilor ucraineni.

Documentele scurse, potrivit NYT, conţin tabele cu viitoarele livrări de arme, date privind numărul de trupe şi batalioane, precum şi planuri militare. Unul dintre documentele publicate include un tabel cu o listă detaliind unităţile de trupe ucrainene, precum şi echipamentul şi instruirea acestora, cu calendare din ianuarie până în aprilie, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.