Spectacol de teatru interactiv, în premieră la Teatrul Basca din Timișoara

Spectacol de teatru interactiv, în premieră la Teatrul Basca din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

La teatrul timișorean Basca/Solidart din strada Ion Mihaleche nr. 2, va avea loc astăzi, de la ora 15:00, premiera unui spectacol de teatru Forum, o mișcare socială făcută prin artă, sub îndrumarea unei echipe de la Théâtre de l’Opprimé din Paris, la care publicul e invitat să fie nu doar spectator, ci și participant. Rolul acestui tip de teatru se dorește a fi unul care să-i sensibilizeze pe cei prezenți cu privire la nedreptăți, la drepturile omului și la rolul fiecărei persoane la schimbarea societății în bine, astfel încât, cu ajutorul unui membru al trupei de teatru, Joker-ul, persoanele voluntare din public pot urca pe scenă pentru a interveni în găsirea unei soluții pentru situația prezentată.

Spectacolul face parte dintr-o serie de zece evenimente cu public ale unui amplu și captivant proiect cultural coordonat de Institutul  Intercultural Timișoara,  „Invizibil/Vizibil – Deconstruirea stereotipurilor și depășirea marginalizării comunităților rome din Timișoara și din Europa”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Proiectul cuprinde arte performative, teatru forum, teatru țigănesc, concert, dezbateri academice, întâlniri cu organizații și grupuri informale de romi locale, intervenții urbane cu mijloace artistice și acțiuni de animare culturală în cartiere defavorizate, o expoziție despre holocaustul țiganilor, activități cu elevi despre patrimoniul orașului, precum și o valoroasă și accesibilă colecție de artă modernă țigănească, oferind un tablou relevant despre cultura țiganilor, adesea marginalizată și respinsă.

Accesul publicului la toate evenimentele proiectului este liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.