Tânăr de 18 ani, reținut de polițiști după ce a furat două...

Tânăr de 18 ani, reținut de polițiști după ce a furat două mașini într-o noapte și le-a condus fără permis

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț (județul Timiș) au reținut astăzi un bărbat în vârstă de 18 ani bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

„În fapt, la data de 17 aprilie 2023, în jurul orei 01:57, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, au fost sesizați prin apel 112 de un bărbat cu privire la faptul că la aproximativ 500 de metri de intrarea în localitatea Paniova, din județul Timiș, în afara părții carosabile, într-un șanț de colectare a apelor pluviale, se află un autoturism avariat, care avea în funcțiune luminile de poziție, fără a se afla vreo persoană în habitaclul acestuia. De asemenea, la data de 17 aprilie 2023, în jurul orei 05:55, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au fost sesizati prin apel 112 de un bărbat în vârstă de 74 de ani din localitatea Chizătău, județul Timiș, cu privire la faptul că în noaptea de 16 spre 17 aprilie, în intervalul orar 00:00 – 05:30, nepotul soției sale în vârstă de 18 ani i-ar fi sustrat autoturismul, care se afla parcat în fața locuinței și ar fi plecat într-o direcție necunoscută.


În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 16 aprilie 2023, tânărul în vârstă de 18 ani, în timp ce se afla la imobilul din localitatea Chizătău, ar fi sustras cheile autoturismului, l-ar fi condus pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, l-ar fi avariat şi abandonat, acesta fiind găsit la intersecția dintre DN6 și DJ 609, în localitatea Chizătău, pe marginea părții carosabile. Ulterior, tânărul ar fi sustras un alt autoturism, care se afla parcat în fața unui imobil din localitatea Şanovița, județul Timiş, acesta fiind neasigurat și având cheile în portieră, mașină pe care a condus-o pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, l-ar fi avariat și abandonat într-un șanț pe DJ 609A, între localitățile Ghizela şi Paniova, din județul Timiș”, a transmis IPJ Timiș.

În urma investigațiilor efectuate, în cursul acestei dimineți, în jurul orei 09:00, polițiștii au depistat în localitatea Secaș din județul Timiș, tânărul în vârstă de 18 ani, bănuit de comiterea faptelor, acesta fiind condus la sediul secției de poliție pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat (două acte materiale) și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere (două acte materiale), acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia și luării măsurilor legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.