Politehnica Timişoara nu a putut să depăşească sibiana CSC 1599 Şelimbăr nici azi, când conta mai mult. 0-1 pe „Ştiinţa”, în ploaie, cu destui suporteri alături pentru alb-violeţi, care rămân doar cu şanse matematice la supravieţuire în „B” graţie unui gol pe final al ex-victimei Slobozia. Mai rău a terminat ziua concitadina Ripensia, care încă de azi a revenit oficial în Liga 3, prin eşecul cu acelaşi scor, în deplasare, cu Progresul Spartac.
Poli a fost încurcată serios de jocul Şelimbărului (şi azi). Cu jucători masivi în apărare, oaspeţii au profitat după un început modest, de o lovitură liberă acordată uşor de arbitra Iuliana Demetrescu, deoarece tacklingul lui Tudor Călin a părut unul curat. În loc de aut de margine această fază a adus mingea pentru prima dată periculos în careul lui Murariu. A ieşit o fază periculoasă, respinsă în corner iar în urma recentrării lui Monea pe continuare, dar şi a ieşirii neinspirate a portarului polist, Radu Crişan (min. 17) a punctat cu capul pentru ceea ce avea să rămână singura reuşită a întâlnirii. Degeaba s-au chinuit apoi tinerii jucători ai lui Paul Codrea să construiască, barajul format din Crişan şi Lumbu a fost de netrecut de puţinii oameni din ofensiva gazdelor.
Partea a doua a fost abordată mai ofensiv, dar nici aşa nu au apărut marile ocazii. Promovat parcă şi pentru a rămâne cu ceva pozitiv din ziua de azi, Mario Oprea (n. 2005) a arătat totuşi calităţi şi dacă ar fi avut mai multă forţă putea chiar să fie el omul zilei, precum colegul de generaţie, Marincu, în runda trecută. Puştiul reuşind o reluare cu capul mai periculoasă decât tentativele colegilor în restul partidei. Poli putea la fel de bine să aibă azi soarta lui „Ripi” şi să facă deja drumul înapoi către „C”, dar Unirea proaspăt bătută de ea, a egalat prin Dinu în Pantelimon şi a mai prelungit probabil agonia din clasament. Altfel, câţiva tineri ai Timişoarei promit multe, dar viitorul lor ar putea fi în alte părţi în condiţiile în care în oraşul de pe Bega imobiliarele sunt principala activitate în construcţii.
Aşadar, cu 19 puncte, Poli mai poate spera doar ca Metaloglobus (23 pt.) să ia maximum un punct din următoarele două jocuri şi în acelaşi timp Minaur (21) să se mai împiedice şi ea de două ori, dar cu obligaţia de a învinge la rândul ei la Slatina şi pe bucureşteni în ultima etapă.
Politehnica: Murariu – Vlaicu (46, Gîdea), Porumb, Taub – D. Radu, Târșa (78, Tiihonen), T. Călin, Oanea – Marincu (64, R. Țurcaș), Bîrnoi (78, M. Oprea) – Gavra (c). Rezerve: D. Moldovan – E. Adam, A. Mada. Antrenor: Paul Codrea
CSC Șelimbăr: Mitrovic – Palmeș, R. Crișan (c), Lumbu, Fl. Mitrea – Monea (84, Natea), Al. Luca, Cărăruș, Ad. Voicu (54, N. Popescu) – Buzan, I. Năstăsie (90+1, D. Ursu). Rezerve: Roșca – Vișa, Soare, Gliga, Arhirii, R. Răducioiu. Antrenor: Claudiu Niculescu
„Din păcate a venit înfrângerea, sincer nu mă aşteptam, mă aşteptam să fie un joc greu, cu o echipă organizată, cu o echipă care joacă destul de simplist, mingi lungi. Din păcate sunt periculoşi la faze fixe, ştiam, chiar acolo am pierdut meciul. Nici noi nu am făcut un joc grozav, prima repriză mai ales. Am fost destul de statici, nu ne-am mişcat destul. Repriza a doua am controlat-o în totalitate. Dar fără forţă în atac. Bineînţeles că nici banca noastră de rezerve nu e nici una foarte valoroasă, sunt foarte mulţi copii din Academie, ei nu au experienţă, nu au forţă, nu putem să avem pretenţii să câştige ei meciurile. Dar, s-au mişcat, eu zic că şi Mario Oprea, care a debutat, a debutat destul de bine. Ţurcaş a încercat, ăştia suntem, ăştia mergem mai departe… Aşa am gândit eu, Marincu a jucat foarte bine la Slobozia, s-a mişcat bine, merita să joace, Gîdea a intrat la pauză, deci a avut destul timp la dispoziţie să joace şi nu a intrat rău nici el. Toată echipa nu a funcţionat azi pentru că jocul a fost de aşa natură că noi nu eram obişnuiţi să conducem jocul cap-coadă, eram obişnuiţi mai mult să jucăm pe contre, să reacţionăm, chiar dacă încercăm să construim, ăştia ne-au lăsat să construim …prea mult, şi a fost destul de greu să construim, pentru că se apărau supraaglomerat, trăgeau de timp, dădeau mingi lungi, duceau tot timpul mingea în jumătatea noastră, a fost complicat. Multe întreruperi, nu am avut ritm. Nu ne căutăm scuze, dar nu am făcut cel mai strălucit joc astăzi. Nu neapărat că sper, dar sper la o atitudine bună a echipei în continuare. Le-am şi zis: nu cedăm, mai avem două meciuri, trebuie să ne prezentăm bine, să jucăm bine, să îmbunătăţim ce nu a mers astăzi şi să vedem ce se întâmplă”, au fost o parte din consideraţiile antrenorului Paul Codrea la final de joc.
Incident la final cu şelimbărenii
A existat şi un moment tensionat după fluierul final. Jucătorii lui CSC Şelimbăr au încins hora bucuriei, normal, în condiţiile în care s-au salvat matematic.
Totuşi, în drum spre vestiare au avut ceva de împărţit cu fanii alb-violeţi. Antrenorul oaspeţilor, Claudiu Niculescu, a admis că un elev de-al său e vinovat că s-a luat în gură cu suporterii. Inclusiv o persoană din conducerea oaspeţilor a fost foarte recalcitrantă, un anume director executiv care a acuzat diverse şi la final a fost interogat de forţele de ordine cu intenţia de a-i acorda acestuia măcar un avertisment.
„Din fericire, de aia ne-am bucurat la final, pentru că am aflat rezultatele şi la celelalte meciuri şi ne-am salvat matematic la meciul de astăzi. Mă bucur mult pentru băieţi, au înţeles exact ce trebuie să facem în această primăvară după rezultatele mai puţin bune atunci când am început… ne-am revenit. Acum trebuie să ne concentrăm pe etapele pe care au mai rămas de disputat. Vrem să le câştigăm pe toate pentru că, le-am spus de la începutul play-out-ului, nu vreau să mă gândesc la retrogradare sau baraj, ci la câştigarea play-out-ului. Acum trebuie să ne bucurăm, să mergem acasă şi să sărbărorească Paştele cu toţii, să ne vedem săptămâna viitoare bucuroşi şi sănătoşi. Am înţeles că un jucător de la noi a făcut un gest… pe suporterii, nu e normal, o să primească mai mult ca sigur o amendă. Nu au fost probleme în timpul meciului, şi-au încurajat favoriţii. Eu eram obişnuit ca jucător, când veneam aici şi jucam pe stadionul mare, pe Dan Păltinişanu, era stadionul plin şi o atmosferă senzaţională.. (Aici) tristă, şitu că şi vremea a fost, dar tristă tristă, Timişoara are suporteri frumoşi, de aceea vreau să repet ce voiam să spun: eram obişnuit să vin să joc pe Dan Păltinişanu, cu 40.000 în tribune, cu coregrafie… Păcat că echipele de tradiţie, gen Poli Timişoara, se zbat aşa în mediocritate de ani buni. Îmi pare rău că Poli practic astăzi, cred, nu ştiu, cred că în mare parte a retrogradat, nu matematic… Îmi pare rău, dar Poli nu a retrogradat astăzi, ci pe parcursul întregului sezon, e clar asta. Paulică, îi spun aşa pentru că am fost colegi, am jucat un an împreună la Genoa, un an foarte frumos, a fost o revedere foarte frumoasă… m-am bucurat foarte mult să-l revăd. A făcut o treabă foarte bună în aceste două etape, până la meciul de astăzi. A mai dat speranţe tuturor, că echipa se mai poate salva. Dar noi am venit şi ne-am făcut treaba, pentru că aveam un obiectiv foarte foarte important pentru noi, să rămânem matematic în primul rând. Acum, vom încerca cu toate forţele noastre să câştigăm play-out-ul pentru că, repet, asta le-am spus jucătorilor de când a început play-out-ul şi cred că putem realiza acest lucru…”, a spus Claudiu Niculescu.

„Ripi” a spus deja adio „B”-ului
Gurile rele spuneau că de multe conducerea Ripensiei nu mai doreşte continuarea la nivelul Ligii 2, unde sistemul e făcut să existe mai mult costuri decât beneficii.
Chiar şi în condiţii potrivnice, azi a fost un moment-cheie al jocului de la Buftea. În minutul 44 oaspeţii au cerut penalty, dar „centralul” Eduard Ioniţă a lăsat jocul să continue, chiar cu un atac periculos pentru Progresul Spartac. Bucureştenii nu au marcat atunci, dar au făcut-o în primul minut al părţii secunde, când Andrei Grigore a găsit o boltă ca soluţie de a-l învinge pe Rus, ieşit în întâmpinare. O bară Ene, cererea unei eliminări, au fost alte lucruri reproşate de timişoreni.
„Ripi” pică deoarece deşi mai ar putea să o egaleze pe Progresul în cele două jocuri rămase pentru ea, regulamentul original FRF stipulează că la egalitate de puncte echipa care a intrat de pe o poziţie superioară în play-off/out e avantajată… Pentru conformitate, următorul joc al Ripensiei va fi weekendul următor acasă, cu FC Braşov.
Progresul Spartac: Ciontoș – Leagu, Ed. Radu, Parfeon, Lixandru, S. Matei, Purice, M. Șandru, I. Costea, I. Tudorache, C. Stanciu (cpt.). Antrenor: Andrei Erimia.
Ripensia: I. Rus – Zamfirescu, Țieranu, Vidrăsan, Cracea, M. Ene, Stoi (cpt.), D. Ciurel, Sofran, C. Lungu, Gladun. Antrenor: Iulian Muntean.
„Nu avem cuvinte, dacă nu am câştigat astăzi nu merităm să rămânem în Liga 2… Am făcut o repriză bună, am respectat sarcinile, tactica, noi nu am băgat-o în poartă. În repriza a doua se întâmplă ce se întâmplă în fiecare meci, am luat gol. Nu ştiu ce e în capul lor… insuficienţă, lipsă de valoare, inexperienţă, îmi pare rău, sunt foarte supărat. După cum a arătat jocul poate meritam mai mult decât meritau cei de la Progresul Spartac… o nouă înfrângere, fără cuvinte…”, a spus, printre altele, Iulian Muntean, tehnicianul bănăţenilor.