Aproape 200 de amenzi în urma unor razii pe șoselele din Timiș....

Aproape 200 de amenzi în urma unor razii pe șoselele din Timiș. Jumătate dintre sancțiuni, pentru depășirea vitezei legale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii timișeni au organizat sâmbătă mai multe acțiuni pe șoselele din Timiș, în timpul cărora au fost aplicate 181 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 91 de amenzi au fost date pentru depășirea vitezei legale.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara au organizat sâmbătă, în intervalele orare 09:00 – 12:00 și 15:00 – 19:00, o acțiune care a avut ca scop „prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză”.

„Polițiștii au desfășurat activități în zonele cu risc ridicat din punctul de vedere al victimizării prin accidente rutiere din municipiului Timișoara, județul Timiș. De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de monitorizare a traficului rutier pe principalele intrări în municipiul Timișoara și în localitățile din zona periurbană. Au fost legitimate 113 persoane și controlate 106 autovehicule. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.192 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R. Dintre acestea, 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimul legal de viteză”, a transmis IPJ Timiș.

Tot sâmbătă, în intervalele orare 09:00 – 13:00 și 16:00 – 20:00, polițiștii orașului Deta și cei ai secțiilor rurale arondate, împreună cu polițiștii orașelor Gătaia și Ciacova au organizat o acțiune care a avut ca scop „prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat și impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic”.

Au fost legitimate 158 de persoane și controlate 131 de autovehicule, fiind efectuate 47 de testări cu aparatul etilotest.

„În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.315 lei.


Dintre acestea, 56 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, respectiv: 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză; 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță; două sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor; cinci sancțiuni au fost aplicate pentru lipsă documente; 10 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri. De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni conform Legii 132/2017, pentru lipsa poliței obligatorii RCA. Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, patru permise de conducere, au retras trei certificate de înmatriculare și au constatat patru infracțiunii la regimul rutier”, a comunicat IPJ Timiș.

O altă acțiune a fost pusă la cale de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Jimbolia, care în intervalele orare 16:00 – 20:00 și 22:00 – 02:00 au legitimat 73 de persoane și au controlat 45 de autovehicule.

„În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.415 lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform O.U.G. 195/2002R. Dintre acestea, 16 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză; o sancțiune pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului; șase sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță; șapte sancțiuni pentru altele abateri. Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, patru permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.